Παρακολουθούμε  με αγωνία  αλλά και σκεπτικισμό το  χρονικό διάστημα  ειδικά μετά  τις εκλογές του  Μάη του 2021, τις  εντεινόμενες  αρνητικές εξελίξεις να συνεχίζουν να μαστίζουν και να απειλούν την ημικατεχόμενη  πατρίδα  μας.

Στο Εθνικό μας θέμα οι  διαχρονικές  υποχωρήσεις από την παρούσα κυβέρνηση  (παραλαμβάνοντας την σκυτάλη με την ίδια «συνέπεια» από τους προηγούμενους), συνεχίζεται  συνειδητά πλέον. Εδώ οφείλουμε όμως να   σημειώσουμε  το έξης  απίθανο: Αυτό  να  συμβαίνει σε πλήρη αντίθεση με την βούληση  της πλειοψηφίας  του λαού (δες δημοσκοπήσεις  οι οποίες  συντριπτικά  είναι ενάντια σε μια λύση ομοσπονδίας, και πάλι συντριπτικά υπέρ της  πρόταξης  του   ενιαίου κράτους – πρόταση του ΕΛΑΜ).

Κοινωνικά εξακολουθούν να υπάρχουν και να διαιωνίζονται αρκετά επίσης προβλήματα . Διαφθορά,  ατιμωρησία, σκάνδαλα  ολκής  από κυβερνώντες και μη,  αποτελούν  ένα διαχρονικό   φαινόμενο  το  οποίο εξανεμίζει συνεχώς τις ελπίδες του λαού για καλύτερες μέρες.

Στον τομέα της υγείας  επικρατεί  πια ένα κλίμα διχασμού. Οι  αλλοπρόσαλλοι  υγειονομικοί χειρισμοί για τον Κορονοϊό, αλλά και ένας ακατανόητος   πειθαναγκασμός  εκ μέρους  των κρατούντων,  οδηγούν  με μαθηματική ακρίβεια  σε δυσάρεστες  καταστάσεις όσον αφορά  την κοινωνική συνοχή και τις  ατομικές  ελευθερίες του ίδιου του λαού, τον οποίον κυβερνούν, και που «ανέλαβαν» να υπερασπίζονται.

Όσον αφορά  το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο  και  ποιες απόψεις και θέσεις έχει  για τα γεγονότα αυτά, επιβάλλεται  να αναφερθεί  εδώ  ότι,  το κίνημα  μας   εξακολουθεί  να βρίσκεται  στο στόχαστρο του πολιτικού συστήματος  και των εκάστοτε   πολιτικών  δολοπλόκων, και αυτό μπορεί να  αποδειχθεί  αβίαστα    παρακολουθώντας  την συνεχή αντίθεση  όλων των πολιτικών  κομμάτων  στο κοινοβούλιο  αλλά  και  την ανέντιμη πολεμική τους έναντι στις  διαχρονικές  Εθνικές  και  φιλολαϊκές,  πολιτικές και άλλες μας  διακηρύξεις,  δραστηριότητες και προσπάθειες .

Εμείς (ως Ε.ΛΑ.Μ) αντίθετα με όλους  τους άλλους πολιτικούς  δημαγωγούς  και  κομματικούς ιδιοτελείς «υπάλληλους», εμπράκτως και  χωρίς μικροπολιτικές  σκοπιμότητες αλλά και με πλήρη επίγνωση των ευθυνών  μας, στηρίζουμε  προτάσεις  που προέρχονται  από όλα τα πολιτικά κόμματα εάν και εφόσον  είναι προς το αδιαπραγμάτευτο  συμφέρον του λαού και της πατρίδας μας.

Όσον αφορά τώρα  τον πολιτικό – ιδεολογικό  μας προσανατολισμό και πόσο εύκολο η δύσκολο είναι να βαδίζεις  σταθερά  πάνω σε αρχές, αξίες και ιδανικά, οφείλω να αναφέρω  πως εμείς δεν υποσχεθήκαμε ποτέ  εύκολες λύσεις, ούτε και θεωρούμε ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε από το 2016 στο Κυπριακό κοινοβούλιο θα ήταν ευκαιριακή  και «εύκολη».

Το  γεγονός και μόνο όμως ότι δεν φθαρήκαμε, δεν συναινέσαμε και δεν υποκύψαμε σε πολιτικούς εκβιασμούς, παραινέσεις διαπλοκής, εμπλοκή σε σκάνδαλα  και υπόγειες  συναλλαγές  λέει πολλά για το  Ε.ΛΑ.Μ.  Αυτό πιστεύω ότι πρέπει να είναι και  το κύριο  κριτήριο  των  συμπατριωτών μας για να εξακολουθήσουν  να μας στηρίζουν  ούτως ώστε να μπορέσουμε να δυναμώσουμε  ακόμα  πιο πολύ την  φωνή και την παρουσία του κινήματος στην  ημικατεχόμενη μας πατρίδα και στις επερχόμενες εξελίξεις οι οποίες προμηνύονται  ακόμη πιο  δυσοίωνες .

Εμείς  δεν θέλουμε μόνο να συνεχίσουμε να προσπαθούμε  και να μαχόμαστε για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα  των συμπατριωτών μας και της πατρίδας μας, αλλά τελούμε σε πλήρη επίγνωση, αποφασισμένοι να το πράξουμε!  Με οποιοδήποτε κόστος αυτό  εξυπακούεται. Θέλουμε να συνεχίσουμε να  αγωνιζόμαστε ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ  όλο  και πιο πολύ την  εμπιστοσύνη του λαού,  προς ένα κίνημα  το οποίο με ανιδιοτέλεια, αποφασιστικότητα και ήθος  κατάφερε να αλλάξει πολλά κακώς έχοντα και  λανθασμένες  νοοτροπίες σε αυτό το τόπο.

Επιγραμματικά, παραθέτω ένα μικρό  απόσπασμα από ένα κείμενο που  γράφτηκε  το Μάιο του  2017, (ένα χρόνο μετά  που το  Ε.ΛΑ.Μ   εισήλθε στο   κοινοβούλιο), το οποίο  πιστεύω  ακράδαντα  ότι  αποδεικνύει  εμφαντικά  τον χαρακτήρα  και την ιδεολογική κατεύθυνση  της παράταξης  μας, η οποία παρέμεινε και παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.

Ένα  κίνημα που με το σπαθί   και την ασπίδα του πέτυχε να αναχαιτίσει και να εκτοπίσει πολιτικές τακτικές  υποχωρήσεων και ραγιαδισμού. Ιδιαίτερα όμως (και αυτό οπωσδήποτε μας εξέγειρε  πιο πολύ), κατάφερε να αφυπνίσει το αγωνιστικό φρόνημα  χιλιάδων συμπατριωτών μας, οι όποιοι συντάχθηκαν μαζί  μας  και  αμφισβήτησαν  την ηττοπάθεια, την μεμψιμοιρία,  τον ωχαδερφισμό αλλά και την αντεθνική σκοπιμότητα  κάποιων που ήθελαν  έναν λαό άβουλο  και «συναινετικό» στα επίδοξα σχέδια τους.

Παραθέτω το απόσπασμα του  κειμένου με τον   τίτλο: «ο τρόπος ζωής μας δεν ήταν ποτέ προεκλογικός», Μάιος  2017:

«Μας  είπαν  δεν έχετε λογικά  επιχειρήματα, αυτά που λέτε ποτέ δεν είναι “εφικτά”. Τους απαντήσαμε  αυτό θα το δούμε.

Το “ευκταίο” τους,  το αντιστρέψαμε σε εφικτό επιστρατεύοντας την αδιάκοπη  θέληση μας, την πίστη  και την ανιδιοτέλεια μας, απέναντι στην  πολιτική δειλία  τους και την πλαδαρή μοιρολατρία τους. Τους αποδείξαμε πως όταν βαδίζεις σταθερά πάνω σε αρχές, αξίες  και ιδανικά, η ώρα της δικαίωσης και της αλήθειας  θα έρθει.

Τους αποδείξαμε  ότι εμείς  δεν θα «βολευτούμε» με  τίποτα λιγότερο παρά με την πλήρη δικαίωση των οραμάτων και των   προσδοκιών μας. Προσπάθησαν  να μας χλευάσουν, να μας  αποτρέψουν  από τους στόχους  μας , να μας κάνουν  να υποκύψουμε με  χαρακτηρισμούς και απαξίωση. Εμείς όμως τους δείξαμε την αποφασιστικότητα   και την ταυτότητα   μας:  Έλληνες  Εθνικιστές,  Έλληνες  της Κύπρου, μαχόμενοι για το δίκαιο,  την αξιοπρέπεια και την  απελευθέρωση  της σκλαβωμένης μας πατρίδας .

Αφουγκραστήκαμε τις ανησυχίες και τον πόνο του λαού μας και βαθειά μέσα μας νιώσαμε πιο πολύ την ανάγκη να σταθούμε δίπλα του και να παλέψουμε μαζί  του το άδικο, την ανισότητα, την πολιτική υποκρισία τους. Γίναμε ένα σώμα, μια γροθιά με όλους αυτούς που ελπίζουν ακόμα ότι τα οράματα και οι ελπίδες τους δεν ξεπουλιούνται στα παζάρια των  δειλών και των  συμβιβασμένων.

Τους ξεκαθαρίσαμε με την ανυποχώρητη πίστη μας ότι εμείς  είμαστε ο λαός που  αδικήθηκε, υποτιμήθηκε, απαξιώθηκε, αλλά συνεχίζει να μάχεται και να ελπίζει  ακόμα  πως, σίγουρα   εκείνη η  Άγια  ώρα θα έρθει  και  το φως θα νικήσει  το σκοτάδι  τους»  

 

Πέτρος  Γ. Κουντουρέσιης .

Αναπληρωτής  Πρόεδρος  Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ)