Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) επανέφερε στη Βουλή το αίτημα για κατάργηση του τέλους των 350 ευρώ ανά εταιρεία που επιβλήθηκε το 2013 με την υπογραφή του Μνημονίου από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη. Οι βουλευτές του ΕΛΑΜ ζήτησαν από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κύριο Γιώργο Λακκοτρύπη να εξετάσει το θέμα τον περασμένο Νοέμβριο ο οποίος σε τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ανέφερε πως θα το πράξει στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επανεξέτασης της φορολογίας εταιρειών. Η πρόταση νόμου εκ μέρους των βουλευτών του ΕΛΑΜ είναι αναγκαία από τη στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός δεν έπραξε κάτι σχετικά και καλούνται τα κοινοβουλευτικά κόμματα να στηρίξουν την προτεινόμενη τροποποίηση.

Να υπενθυμίσουμε το τέλος ανέρχεται στα 350 ευρώ ετησίως, επιβαρύνει όλες τις εταιρείες ανεξαρτήτως μεγέθους και κύκλου εργασιών και καταβάλλεται από το 2013. Να σημειωθεί ότι ο φόρος αυτός έχει μικρό ποσοστό εισπραξιμότητας (30% περίπου) και είναι γενικά παραδεκτό ότι είναι ένας άδικος φόρος αφού αντιμετωπίζει το ίδιο μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και εταιρείες παρακλάδια τεράστιων πολυεθνικών με όγκο συναλλαγών πολλών εκατομμυρίων. Ακόμη και πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου του 2016, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα είχε ζητήσει την κατάργηση αυτού του άδικου φόρου που επιβαρύνει δυσανάλογα τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αγνοεί τα μεγέθη των εταιρειών και δεν συνεισφέρει ιδιαίτερα στα έσοδα του κράτους.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επανέρχεται με νομοθετική πρότασή του και ζητά όπως καταργηθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να δοθεί ανάσα στις μικρές επιχειρήσεις που λειτουργούν ακόμη σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.