Φιλοξενούμενος στην απογευματινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Ομέγα «Αιχμές», ήταν ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λάρνακας Σωτήρης Ιωάννου.

Σε μια μακρά συζήτηση με την συμμετοχή τηλεθεατών, ο βουλευτής μας παρέθεσε πολλά: ότι το ΕΛΑΜ ΔΕΝ είχε καμία σχέση με τα επεισόδια που ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και άλλοι θέλουν να του φορτώσουν, ότι χάνεται η ουσία του θέματος, με το Μεταναστευτικό να παραμένει απειλή για τον τόπο μας και υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα ότι ο λαός μας θέλει πίσω την αξιοπρέπεια και ασφάλεια του.

Ο Σωτήρης Ιωάννου υπενθύμισε προς πάσα κατεύθυνση ότι το Μεταναστευτικό δεν άρχισε από την περασμένη Κυριακή των επεισοδίων. Από το 2008 το ΕΛΑΜ προειδοποιούσε ότι θα φτάναμε εδώ, ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και σε αυτό έχουν απόλυτη ευθύνη όλα τα υπόλοιπα κόμματα και διαχρονικά οι κυβερνήσεις που δεν εισάκουσαν τις προτάσεις και εισηγήσεις της Παράταξης μας προς επίλυση του προβλήματος.

Ο συναγωνιστής απαρίθμησε εκ νέου τις προτάσεις του ΕΛΑΜ για το Μεταναστευτικό και ανταπέδωσε τα πυρά προς όλους όσους αδίκως μας κατηγορούν, λέγοντας ότι αυτοί με τον φανατισμό και την πολιτική εκμετάλλευση του προβλήματος οδηγούν την Κύπρο σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Ξεκαθάρισε πως ο λαός μας ξέρει πολύ καλά ότι το ΕΛΑΜ ήταν και θα παραμείνει δίπλα του, θα λέει πάντα τα πράγματα ως έχουν και πως η προσπάθεια μας για επίλυση του Μεταναστευτικού θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερο σθένος. Η απειλή παραμένει η ίδια: η Κύπρος ισλαμοποιείται, χωριά, γειτονιές και κοινότητες γκετοποιούνται σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο και οι λαθρομετανάστες μη σεβόμενοι την «φιλοξενία» της Κυπριακής Δημοκρατίας, απειλούν και προχωρούν σε καταδικαστέες πράξεις.

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις του βουλευτή μας Σωτήρη Ιωάννου στην διάρκεια της εκπομπής.