«Η οικογένεια δεν είναι σημαντική, είναι το παν». «Δεν είχε σημασία πόσο μεγάλο ήταν το σπίτι μας. Σημασία είχε ότι υπήρχε αγάπη σε αυτό».

Ο Γέροντας Παΐσιος  έλεγε επίσης: «Μία είναι η αξία της ζωής, η οικογένεια. Μόλις σβήσει η οικογένεια, θα σβήσει ο κόσμος»

Είναι σαν «μικρά εκκλησιά», όπως ονομάζει την οικογένεια ο ιερός Χρυσόστομος, και με την πνευματική προετοιμασία καλείται να διευρυνθεί βιωματικά και υπαρξιακά στις διαστάσεις της μεγάλης Εκκλησίας.

Σε ερώτηση προς τον Άγιο Παΐσιο:

«Τι πρέπει να γίνει όταν οι γονείς δεν συμφωνούν στη Χριστιανική ανατροφή των παιδιών τους;» έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Το αυτοκίνητο έχει φρένα και ταχύτητες. Δεν δουλεύει μόνο με τα φρένα ή μόνο με τίς ταχύτητες. Αυτό μπορεί να συμβεί και με τους γονείς: Ό ένας να σπρώχνει και ο άλλος να φρενάρει, οπότε δημιουργείται ισορροπία»


Τι πιο Ιερό από την Οικογένεια και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του Πατέρα που γιορτάζει σήμερα.


Όπως στην γιορτή της Μητέρας, έτσι και σήμερα, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τίμησε τον Πατέρα, την Μητέρα, την Οικογένεια.

Εκατοντάδες μέλη, στελέχη και φίλοι της οικογένειας του ΕΛΑΜ, μαζεύτηκαν στον εκδρομικό χώρο Αγίας Θέκλας στην Μοσφιλωτή και διασκέδασαν, τρώγοντας, πίνοντας, τραγουδώντας, παίζοντας και κάνοντας παρέα. Γονείς, παιδιά, παππούδες, γιαγιάδες, εγγόνια, με ένα σκοπό: ότι τίποτα δεν αντικαθιστά την αγάπη και την θαλπωρή που προσφέρει η οικογένεια.


Για μας στο Ε.ΛΑ.Μ. παραμένει αδιαπραγμάτευτο το τρίπτυχο: Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια!


Να ζήσουν όλοι οι Πατεράδες!