Σαν σήμερα 3 Μαρτίου, το 1957, ο Υπαρχηγός της ΕΟΚΑ, ο Σταυραετός του Μαχαιρά Γρηγόρης Αυξεντίου περνά στο Πάνθεον των Αθανάτων.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), ανήμερα της επετείου της θυσίας του θρυλικού Αυξεντίου, παρέστη σε τρισάγια και κατέθεσε στεφάνια τιμώντας τον Ήρωα των Ηρώων.

Το πρωί τελέστηκε τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα. Το ΕΛΑΜ εκπροσώπησαν ο Επαρχιακός Λευκωσίας Γιώργος Τοούλας, ο Οργανωτικός της Παράταξης μας Ανδρέας Ηρακλέους, ο Πρόεδρος του Μετώπου Νεολαίας Σωτήρης Παπακυριακού, το μέλος της Επαρχιακής Πάμπος Θεολόγου και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΕΛΑΜ Δημήτρης Σούγλης.

Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ, κατέθεσε ο Επαρχιακός Λευκωσίας Γιώργος Τοούλας.

Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων τελέστηκε το πρωί και στον χώρο του Ανδριάντα του Γρηγόρη Αυξεντίου στο Καλό Χωριό Λάρνακας, με πρωτοβουλία της οικογένειας του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, του Δήμου Λύσης και του Κοινοτικού Συμβουλίου Καλού Χωριού. Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ κατέθεσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη.

Η Παράταξη μας παρευρέθηκε και στο επίσημο, ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του Ήρωα, που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό στην Λευκωσία την περασμένη Κυριακή. Τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ εκπροσώπησε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος μας Γεάδης Γεάδη.

Το Μέτωπο Νεολαίας της Παράταξης μας τοποθέτησε σήμερα, επέτειο της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου, πανό σε διάφορα σημεία της Λεμεσού (Άγιος Ιωάννης, Άγιος Αντώνιος, Πολεμίδια):

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ, ΑΘΑΝΑΤΟΣ!