Τελέστηκε στους Τρούλλους το μνημόσυνο πεσόντων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος της ακριτικής και ηρωοτόκου κοινότητας Τρούλλων Λάρνακας.

Τα τιμημένα παιδιά των Τρούλλων αγωνίστηκαν και έπεσαν για την ΕΝΩΣΗ με την ΕΛΛΑΔΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ΚΥΠΡΟΥ.

Θυσιάστηκαν επίσης υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα μας στην διάρκεια της Τουρκικής εισβολής του 1974.

Το λιγότερο που τους αξίζει είναι δάφνινα στεφάνια. Το καλύτερο μνημόσυνο όμως για αυτούς θα είναι η συνέχιση του Αγώνα για τα ιδανικά, τις αρχές και την επιβίωση του Έθνους μας.

Εκ μέρους του Προέδρου του Ε.ΛΑ.Μ,  στεφάνι κατέθεσε ο Βουλευτής Λάρνακας Σωτήρης Ιωάννου, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Βαλεντίνος Αλαμάνγκος, και εκ μέρους του ΕΛΑΜ Τρούλλων ο Χριστόδουλος Σάββα.

Εθνικό Μνημόσυνο πεσόντων στο χωριό Εργάτες

Μνημονεύουμε τους ήρωές μας. Μιλάμε για ηρωισμό, αυτοθυσία, μιλάμε για μεγαλείο ψυχής όσων έκαναν προσφορά την ζωή τους για την πατρίδα.

Και αυτοί είχαν δικαίωμα να χαρούν την ζωή τους. Να παντρευτούν να κάνουν οικογένεια να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, και όμως με περηφάνια, μετατράπηκαν και πάλεψαν σαν λιοντάρια, προσδοκώντας την νίκη, πολέμησαν τον εχθρό, υπερασπίζοντας τα πάτρια εδάφη.

Αυτούς μνημονεύσαμε στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Εργάτες,
στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο πεσόντων και τελέστηκε δέηση ανεύρεσης αγνοουμένων.

Αυτούς που εδώ στο μικρό μας νησί, κατέθεσαν μεγάλη ψυχή.

Εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστου Χρίστου, στεφάνι κατέθεσε ο αναπληρωτής επαρχιακός Λευκωσίας Ιωσήφ Κορφιάτης.

Το Ε.ΛΑ.Μ τίμησε τους σφαγιασθέντες στον Τράχωνα το ’63 και πεσόντες το ‘74

Με απέραντο σεβασμό και με δέος, αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ), παρευρέθηκε στο Παρεκκλήσι της Παναγίας του Τράχωνα στον Στρόβολο, στο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των πεσόντων και σφαγιασθέντων Τραχωνιτών κατά την Τουρκανταρσία του 1963 και κατά την βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974.

Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ μπροστά στο μεγαλείο της προσφοράς και της θυσίας όλων αυτών που τίμησαν τον Τράχωνα, την Κύπρο και ολόκληρο τον Ελληνισμό!

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο τιμά και υποκλίνεται στην μεγάλη αυτή θυσία και υπόσχεται  πως τον αγώνα αυτόν θα τον συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση και απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

Εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστου Χρίστου, στεφάνι κατέθεσε η Πόλα Χριστοφίδου Γραμματέας της Επαρχιακής επιτροπής Λευκωσίας.