Εδώ και καιρό η τοπική κοινωνία του χωριού Κοφίνου αλλά και των γύρω χωριών βράζει σε σχέση με την λειτουργία του “Κέντρου Φιλοξενίας αιτητών πολιτικού ασύλου” στο χωριό. Τα προβλήματα είναι καθημερινά με τους αιτητές πολιτικού ασύλου να προκαλούν οχληρία και διάφορα άλλα προβλήματα όχι μόνο εντός του χώρου φιλοξενίας αλλά και γενικότερα στο χωριό της Κοφίνου.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη εντονότερη στο δημοτικό σχολείο του χωριού όπου τα παιδιά των αιτητών πολιτικού άσυλου, φοιτούν κανονικά με αποτέλεσμα πάλι να δημιουργούνται διάφορα προβλήματα. Πρώτο και κυριότερο η ένταξη μεγάλου ποσοστού αλλόγλωσσων στις τάξεις του δημοτικού σχολείου έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους Έλληνες μαθητές του σχολείου ενώ η “συμβίωση” είναι αρκούντος προβληματική με συνεχείς καυγάδες των “προσφυγόπουλων” και των Ελλήνων μαθητών.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι συνεχείς καταγγελίες για ύπαρξη κυκλωμάτων ναρκωτικών και πορνείας εντός του Κέντρου Φιλοξενίας που προφανώς αυξάνουν την ένταση στο χωριό καθώς και το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων.

Πιο κάτω παραθέτουμε την ανακοίνωση της Τ.Ο ΕΛΑΜ Κοφίνου και περιμένουμε τις ενέργειες απο το κράτος και την κοινοτική αρχή.

Τελος πλέον στην ανοχή!

Ως Τ.Ο ΕΛΑΜ Κοφίνου καταγγέλουμε την αναλγησία των αρχών και την καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την λειτουργία στο χωριό μας του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων.

Οι καταγγελίες ΜΚΟ από τον Ιανουάριο για ύπαρξη κυκλωμάτων πορνείας και ναρκωτικών στο Κέντρο Φιλοξενίας, δυστυχώς έπεσε σε τοίχος αδιαφορίας από τους υπευθύνους με αποτέλεσμα το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων της Κοφίνου να αυξάνεται από μέρα σε μέρα.

Σε συνάρτηση με τα συνεχή προβλήματα που παρουσιάζονται στο δημοτικό σχολείο της κοινότητάς μας λόγω της εκεί φοίτησης των αλλόγλωσσων μαθητών από το Κέντρο Φιλοξενίας, καλούμε την κυβέρνηση και τις υπεύθυνες υπηρεσίες του κράτους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται.

Η Κοφίνου έχει τα δικά της πολύ σοβαρά προβλήματα όπως για παράδειγμα αυτό της στέγασης των νέων ζευγαριών και δεν πρέπει να τις φορτώνουν την διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες του κράτους και σε αντίθετη περίπτωση θα πράξουμε όλες τις δέουσες ενέργειες για αντιμετώπιση του προβλήμματος.

Τοπική Οργάνωση
ΕΛΑΜ Κοφίνου