Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει μετά βδελυγμίας και καταγγέλλει τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του παρέθεσαν δείπνο στον τρομοκράτη της ΤΜΤ, βασανιστή αιχμαλώτων του 1974 και εγκληματία πολέμου, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή αποκαλούσε «ειρηνευτική επιχείρηση» την τουρκική εισβολή.

Επίσης, στηλιτεύει την στάση των αρμοδίων αρχών, τις οποίες καλεί να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για την προκλητική τους ολιγωρία, αφού, ενώ κατέχουν αδιάσειστα στοιχεία για την συμμετοχή του εγκληματία πολέμου Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε βασανιστήρια και στην εξαφάνιση συγκεκριμένων Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων του 1974 από τον αστυνομικό σταθμό Κερύνειας, εν τούτοις, του επέτρεψαν να εισέλθει στις ελεύθερες περιοχές για να παραστεί στην οικία του Προέδρου του ΔΗΣΥ.

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα, ενόψει εκλογών, έχουν ενταθεί οι διαφωνίες μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, αφού δεν τους βγήκε η σύμπλευση των προηγούμενων χρόνων, παρ’ όλα αυτά, παραμένουν ένα και το αυτό. Τι ΔΗΣΥ, τι ΑΚΕΛ, τους ενώνει, εκτός από τις κοινές θέσεις και απόψεις στο Κυπριακό, ένας κοινός φίλος, ένας εγκληματίας πολέμου, ένας τρομοκράτης της ΤΜΤ, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ!

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)