Το Υπουργείο Οικονομικών, αν και λαλίστατο σε περιπτώσεις υπεράσπισης του μνημονίου ή της πολιτικής που ακολουθεί, φρόντισε να σωπάσει για τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατόχων Αξιογράφων που διαμαρτύρονταν για την ληστεία που υπέστησαν από τους κρατούντες και τους συνεργάτες τους. Μία ληστεία στημένη από τους διεθνείς τοκογλυφικούς κύκλους που είχε ως αποτέλεσμα την αποδοχή των προτάσεων του Eurogroup, την αποδοχή του πακέτου βοηθείας και την ένταξη της Κύπρου σε μνημονιακό καθεστώς. Εν τέλει είδαμε να κλυδωνίζεται μία από τις πιο θεμελιώδεις αξίες του τραπεζικού συστήματος, αυτό της τραπεζικής πίστης, αφού η κυπριακή κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού προέβη σε κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Το βασικότερο ερώτημα που τίθεται ως προς την εγκληματική συμπεριφορά των τραπεζών και των θεσμοθετημένων οργάνων ελέγχου έχει να κάνει με τον τρόπο διάθεσης των αξιογράφων από τις τράπεζες, και ιδίως την Τράπεζα Κύπρου. Οι πληροφορίες για παραπλανητικές πράξεις εις βάρος μικρών επενδυτών είναι χιλιάδες, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει καμία τιμωρία παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την άδικη αντιμετώπιση των συμπολιτών μας που εμπιστεύθηκαν τις τράπεζες και τους ασπόνδυλους πολιτικούς που ψήφιζαν όλα αυτά τα χρόνια, επενδύοντας τους κόπους μίας ζωής σε κάλπικα αξιόγραφα και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του προς τους κατόχους αξιογράφων. Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση του σκανδάλου και απονομή δικαιοσύνης.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)