Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο κρίνει ως θετική τη σημερινή υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό East Med. Σε μία περιόδο όπου οι προκλήσεις της Τουρκίας σε ενεργειακό επίπεδο εντείνονται, η Κύπρος οφείλει να αποδείξει ότι διαθέτει γεωπολιτικό ενδιαφέρον και πλεονεκτήματα για τη διοχέτευση φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τη Μεσόγειο.

Η κατασκευή του East Med θα έχει πολλαπλά οφέλη για την Κυπριακή Δημοκρατία σε όλους τους τομείς (πολιτικοί, οικονομικοί, αμυντικοί) αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά και να μην μετατραπεί ξανά το Κυπριακό σε παζάρι διαμοιρασμού του ενεργειακού μας πλούτου.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας αναμένουμε τις εξελίξεις και την υλοποίηση της, αφού μετατρέπει την Κύπρο σε ισχυρό ενεργειακό παίχτη στην περιοχή και παρακάμπτει την Τουρκία στην δημιουργία αγωγού μέσω αυτής.

Οι οποιεσδήποτε αντιδράσεις εκ των έσω της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποδεικνύουν τη δέσμευση συγκεκριμένων πολιτικών χώρων για εμπλοκή της Τουρκίας στο ενεργειακό παιχνίδι, θέση που βρίσκεται σε ευθεία σύγκρουση με τα συμφέροντα της Πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)