Αδιαμφισβήτητα ένα μείζον και ζωτικής σημασίας πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος μας είναι αυτό της λαθρομετανάστευσης. Τα τελευταία χρόνια μαζικές ορδές παράνομων μεταναστών εισέρχονται ανεξέλεγκτα προς στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε μέσω των θαλάσσιων συνόρων μας, είτε διερχόμενοι από τα κατεχόμενα μας εδάφη προς τις ελεύθερες περιοχές.

Στο πρώτο σκέλος του παρόντος άρθρου θα αναδείξω τις σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις που προκαλεί η λαθρομετανάστευση στον κοινωνικό μας ιστό. Στην συνέχεια θα θίξω το φαινόμενο της «επιλεκτικής ευαισθησίας από πλευράς κράτους προς τους παράνομους μετανάστες», το οποίο έχει ως αρνητικό αντίκτυπο να πλήττονται βάναυσα τα οικονομικά συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού.

Δυστυχώς η κυβέρνηση αντί να ορίσει εξ’ αρχής μια ορθή μεταναστευτική πολιτική, θέτοντας προληπτικά και αποτρεπτικά μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, συνεχίζει να ακολουθεί, μέχρι και σήμερα, την πολιτική του «μπάτε σκύλοι αλέστε», η οποία είναι άκρως επιζήμια για την Κυπριακή κοινωνία. Ποιο είναι το αποτέλεσμα της κατάπτυστης αυτής πολιτικής;;

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 3,6% του πληθυσμού της Κύπρου σήμερα, αποτελείται από αιτητές πολιτικού ασύλου, την ίδια στιγμή που σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες επίσης αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, το ποσοστό των αιτητών πολιτικού ασύλου αγγίζει μόλις το 1% του πληθυσμού τους. Είναι πλέον πασιφανές πως εάν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, σε συνδυασμό με την ανησυχητική εκτόξευση των επιπέδων της υπογεννητικότητας στην Κυπριακή κοινωνία, μακροπρόθεσμα θα οδηγηθούμε στο να καταντήσουμε μειονότητα μέσα στην ίδια μας την πατρίδα..

Ένα άλλο μείζον πρόβλημα που παρατηρείται, λόγω της ραγδαίας ανόδου των λαθρομεταναστευτικών ροών προς την πατρίδα μας, είναι η άνοδος του δείκτη της εγκληματικότητας στον τόπο μας.

Εν έτη 2020, ολόκληρες περιοχές έχουν στην κυριολεξία κατακλυστεί και γκετοποιηθεί από λαθρομετανάστες, οι οποίοι αρκετοί εξ’ αυτών προβαίνουν σε έκνομες πράξεις, διαταράσσοντας την κοινωνική ασφάλεια, τάξη και ειρήνη. Τι να πρωτοθυμηθούμε;; To περιστατικό του περασμένου Οκτωβρίου στην πλατεία Ελευθερίας, όταν μαχαιροβγάλτες αλλοδαποί προέταξαν μαχαίρι τραυματίζοντας Ελληνοκύπριο οδηγό λεωφορείου και τον υιό του;; Η μήπως τα δεκάδες περιστατικά βίας, κυρίως στην παλιά Λευκωσία, όπου συμμορίες αλλοδαπών πραγματοποίησαν σοβαρά επεισόδια αναμεταξύ τους, προκαλώντας τρόμο και έντονη ανησυχία στους γηγενείς κατοίκους που διαμένουν στις συγκεκριμένες περιοχές;

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί, ότι στελέχη και μέλη του κινήματος μας πραγματοποίησαν συνεχόμενες επισκέψεις στις δοκιμαζόμενες αυτές περιοχές, παρέχοντας έμπρακτη στήριξη προς στους κατοίκους και τους μαγαζάτορες, οι οποίοι ταλαιπωρούνται εδώ και χρόνια από τις παραβατικές συμπεριφορές και τις τριτοκοσμικές νοοτροπίες που επιδεικνύουν προς την Κυπριακή κοινωνία όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κατέκλυσαν τις γειτονιές μας.

Την ίδια στιγμή που μια μερίδα συμπατριωτών μας λαμβάνει εξευτελιστικούς μισθούς πείνας και ορισμένοι άλλοι πένονται από τις δυσβάσταχτες αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές , ζώντας κάτω από το όριο της φτώχειας και σε αντίξοες συνθήκες διαβίωσης, πραγματοποιείται το εξωφρενικό και απαράδεκτο ατόπημα από πλευράς κυβέρνησης, να παραχωρεί παχυλά επιδόματα στους παράνομους μετανάστες.

Στο σημείο αυτό να αναφέρω το γεγονός ότι κατά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, προ μερικών μηνών, σύσσωμα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, εξαιρουμένου του ΕΛΑΜ, ενέκριναν στο να σπαταληθούν 70 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό του κράτους, για παροχή περίθαλψης στους αιτητές πολιτικού ασύλου. Αντιστοίχως, δεν βλέπουμε την κυβέρνηση να επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία απέναντι στις ευάλωτες ομάδες των συμπατριωτών μας, καθώς οι αποκοπές επιδομάτων προς τα ευπαθή κοινωνικά στρώματα, αποτελεί μέρος της θλιβερής Κυπριακής πραγματικότητας… Ένα τρανό παράδειγμα είναι η πρόσφατη απόφαση για αποκοπή των επιδομάτων προς τους πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν «μέτρια αναπηρία», αφού δεν αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άμεση οικονομική ενίσχυση και στήριξή αυτών των ανθρώπων, σύμφωνα με την Κυπριακή κυβέρνηση.. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Απαιτούμε την άμεση απέλαση όλων όσων διαμένουν παράνομα στην γη των πατέρων μας, καταλαμβάνοντας με το έτσι θέλω τις γειτονιές μας! Επίσης, πρωτεύοντα ρόλο σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, επιβάλλεται να έχουν οι γηγενείς Έλληνες και νόμιμοι κάτοικοι αυτού του νησιού!

Αποτελούμε πέραν πάσης αμφιβολίας το μοναδικό ανάχωμα αντίστασης απέναντι στα επαίσχυντα σχέδια συγκεκριμένων κύκλων που επιβουλεύονται τις τύχες του Κυπριακού Ελληνισμού, προς επίτευξη των δικών τους υποχθόνιων συμφερόντων. Στεκόμαστε αγέρωχοι και υπερήφανοι απέναντι σε ένα ολόκληρο αμαρτωλό και σάπιο πολιτικό κατεστημένο το οποίο βάλθηκε να οδηγήσει την πατρίδα και τον λαό μας στο χείλος της καταστροφής..

Ετούτη η γη είναι ποτισμένη με το αίμα των ηρώων μας και με τον ιδρώτα των πατέρων μας.. Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα της πατρίδας μας και τα συμφέροντα του λαού μας, ως κόρη οφθαλμού.

Θα κλείσω με ένα σύνθημα που αναγραφόταν πάνω στα φεϊγβολάν τα οποία ρίχθηκαν στην δεύτερη πορεία ενάντια στην παράνομη μετανάστευση που πραγματοποίησε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, τον Δεκέμβριο του 2010: ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ.

Σωτήρης Παπακυριακού
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)