Η θεαματική βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών της Πάφου, έφερε σήμερα και τον τερματισμό των rapid tests. Ετσι αποφάσισαν οι πολιτικοί που μας κυβερνούν.

Εάν αυτό γίνεται γιατί η επαρχία μας είναι καθαρή, τότε να ανοίξουν και οι επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν λανθασμένα με αποτέλεσμα εκατοντάδες από αυτές να βρίσκονται αυτή την στιγμή στο κατώφλι της χρεοκοπίας.

Μια απόφαση που διαφωνήσαμε αμέσως, αφού ήταν τόσο τυφλή όσο και το πρώτο κλείσιμο της επαρχίας.

Ναι στα Rapid tests

Η Πάφος μας χρειάζεται τα rapid tests τα οποία να γίνονται με ποιοτικά κριτήρια σε χώρους όπου υπάρχει συγκέντρωση προσώπων όπως επίσης και συχνός έλεγχος σε κοινότητες και στέγες ηλικιωμένων και καφενεία, σε εργοτάξια, σε υπεραγορές έτσι θα έχουμε μια συνεχή εικόνα με τι γίνεται και να αποφεύγονται οι εκπλήξεις τύπου ” Αφού δεν ακούν, κλείστε τους”, αυτές οι μέθοδοι αυταρχισμού είναι παρωχημένες και μόνο ζημιά προκαλούν.

Όσο αφορά τα κοινοβουλευτικά κόμματα που εκπροσωπούν την πόλη μας με εκλεγμένους βουλευτές και άλλους πολιτειακούς αξιωματούχους υπάρχει μια σιωπηρή συννενόηση στο να σφυρίζουν αδιάφορα στο όλο θέμα του εγκλεισμού, δίνοντας ουσιαστικά την έγκριση τους στις κυβερνητικές αυθαιρεσίες.

Μόνο το ΕΛΑΜ διαφοροποιήθηκε με το Lock down και σήμερα δικαιώνεται, αφού το φιάσκο αποκαλύφθηκε δια τους στόματος των ίδιων των επιδημιολόγων οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι η απόφαση ήταν πολιτική και αχρείαστη.

Τα rapid tests κύριοι να συνεχίσουν για να συνεχίσει η πόλη και επαρχία μας να αναπνέει ελεύθερα, με κοινωνική ευθύνη αλλά επίσης και με πλάνο.

Τέλος, να αναφέρω επίσης για την τραγική κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή Τηλλυρίας, όπου οι συμπατριώτες μας από την μια είναι εγκλωβισμένοι από την κατοχή και από την άλλη από τα κυβερνητικά διατάγματα.

Το ΕΛΑΜ εδώ και χρόνια τονίζει την αναγκαιότητα η Κυβέρνηση να βρει τρόπους στήριξης της συγκεκριμένης περιοχής, μέσω της χάραξης πολιτικής “εγκλωβισμένης περιοχής”.

Για παράδειγμα, είναι αδιανόητο η Κυπριακή Δημοκρατία να παρέχει δωρεάν ρεύμα στα κατεχόμενα, αλλά να μην παρέχει δωρεάν ρεύμα στην συγκεκριμένη εγκλωβισμένη περιοχή, που η κατάκτηση της αποτελεί επιδίωξη της Τουρκίας. Είναι προκλητικό το γεγονός ότι παρέχει ένα μεγάλο κονδύλι σε τουρκοκύπριους μαθητές, ενώ αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να δίνονται για στήριξη προς τους μαθητές της ακριτικής, εγκλωβισμένης, Τηλλυρίας.

Η εγκατάλειψη της συγκεκριμένης περιοχής, ακόμα και τώρα, κατά την περίοδο της επιδημίας του κορωνοϊού, αποτυπώνει την αδιαφορία της Κυβέρνησης.

Μάριος Βασιλείου
Α’ Αντιπρόεδρος ΕΛΑΜ