Αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι να απαντήσει ο Έφορος Φορολογίας κ. Γιάννης Τσαγγάρης για το θέμα το οποίο τέθηκε ενώπιον του από τις 30 Μαΐου ή μήπως η απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή Χρίστου Χρίστου δεν στάλθηκε από λάθος;

Απάντηση από τον Έφορο Φορολογίας, σε ερώτηση την οποία απέστειλε γραπτώς από της 30 Μάϊου 2016, αναμένει ο Πρόεδρος και Βουλευτής του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).

Η ερώτηση, σύμφωνα με την πληροφόρησή της ιστοσελίδας μας, προκύπτει ύστερα από την καταγγελία φωτιά η οποία έφθασε στα χέρια του κ. Τσαγκάρη και άλλων αρμοδίων θεσμών του κράτους και αφορά σε κατ’ ισχυρισμό φοροδιαφυγή των:

-Επιχειρηματία: Κωνσταντίνο Λόρδο,

– των παιδιών του:

Γιώργου Λόρδου

Ανδρέα Λόρδου

Αλέξανδρου Λόρδου,

– και της εταιρείας GDL Trading Ltd καθώς και του Γενικού Διευθυντή και μετόχου της GDL Trading Ltd, Δημήτρη Γεωργίου.

Θυμίζουμε ότι, επιπλέον της καταγγελίας για φοροδιαφυγή που αφορά την Κύπρο, έγιναν άλλες τρεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ εταιρεία συμφερόντων του κ. Λόρδο εντοπίστηκε, ύστερα από δημοσιογραφική έρευνα της ιστοσελίδας, μας στα Panama Papers.

Στην Βουλή το Θέμα των Panama Papers

Όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, το θέμα των Panama Papers συζητήθηκε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών της Βουλής.

Για το θέμα, όπως βλέπετε και στην επιστολή πιο κάτω, ερώτηση απέστειλε το ΕΛΑΜ από την 30η Μάϊου. Όπως γνωρίζουμε η επιστολή αυτή δεν έχει απαντηθεί από τον Έφορο Φορολογία και αφορά περίπτωση Κύπριου επιχειρηματία, που όπως διασταυρώσαμε πρόκειται για τον κ. Κωνσταντίνο Λόρδο, ο οποίος σε μια τουλάχιστον περίπτωση εντοπίζεται να έχει δώσει διεύθυνση Κύπρου στο εξωτερικό και αντίθετα για να αποφύγει φορολόγηση.

Ήταν και ο κ. Τσαγγάρης στην Επιτροπή

Από την πλευρά του ο Έφορος Φορολογίας Γιάννης Τσαγγάρης, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ανέφερε ότι όντως έχουν εξευρεθεί 6.374 φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία συνδέονται με κάποιο τρόπο με την Κύπρο και ότι το Τμήμα επεξεργάζεται τα δεδομένα. Ενώπιον της Επιτροπής λέχθηκε επίσης ότι η νομοθεσία έχει τροποποιηθεί και ενισχυθεί σημαντικά από το τέλος του 2012.

Την ερχόμενη βδομάδα τα νεότερα

Σύμφωνα με την πληροφόρηση από πηγές του i-eidisi.com, απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν σε σχέση με τα όσα λέχθηκαν στην Επιτροπή θεσμών της Βουλής, αναμένεται να υπάρξουν την ερχόμενη Τρίτη σε νέα συνεδρία. Τονίζουμε ότι για το θέμα της υπόθεσης του κ. Λόρδου, έντονη τοποθέτηση από τον Βουλευτή του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου, προς διαλεύκανση του όλου ζητήματος.

ΠΗΓΗ

lordos 5b10c

lordos2 e8c8e