Πληθαίνουν τα περιστατικά εξαπάτησης του κοινού από επιτήδειους οι οποίοι σκαρφίζονται διάφορους τρόπους ώστε να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Λεμεσό 18χρονος, ο οποίος ισχυριζόταν ότι είναι κωφάλαλος, μοίραζε στα φώτα τροχαία της λεωφόρου Μακαρίου της Λεμεσού (στη συμβολή με την 28η  Οκτωβρίου) πλαστικοποιημένες εικόνες Αγίων, ζητώντας παράλληλα και με γραπτό σημείωμα του, το ποσό των 2 ευρώ, αναφέροντας ότι είναι κωφάλαλος.

Άντρας της «Ομάδας Ζ», μετά και από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία μετέβηκε στο εν λόγω σημείο όπου εντόπισε τον 18χρονο «κωφάλαλο» να περνά διάμεσου των σταματημένων οχημάτων και να μοιράζει τις εικόνες του, υλοποιώντας έτσι την καλοστημένη επιχείρηση-κομπίνα του.

Ο 18χρονος, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λεμεσού για κατάθεση, όπου εκεί έγινε το θαύμα. Ο «κωφάλαλος» ξαφνικά μίλησε και ανέφερε στους Αστυνομικούς ότι δεν έχει οικονομικούς πόρους και για αυτό αποφάσισε να σκορπά τα ψέματα του στους ανυποψίαστους πολίτες, ώστε να βγάζει τα προς το ζην.

Τέτοια περιστατικά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταντήσει καθημερινό φαινόμενο, για αυτό το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερο προσεκτικό απέναντι στους διάφορους ζητιάνους, καθώς πολλοί από αυτούς, πρόκειται για ψεύτες που μόνο να θησαυρίσουν προσπαθούν πουλώντας παραμύθια για αρρώστιες του και άλλα συναφή ψεύδη.

ΠΗΓΗ