Μπαίνουμε στο 2018 και οι ευχές για τον νέο χρόνο πολλές και διάφορες. Έχουμε ακούσει πολλά από τους πολιτικούς ταγούς των ημερών μας, λόγια πολλά με υποσχέσεις και διαχρονική πολιτική «ευελιξία»..

Είναι και οι προεκλογικές ευχές. Σε αυτές και αν ακούμε έπεα πτερόεντα με περίοπτη πειστικότητα και μια «περίεργη ευκολία».  Υποσχέσεις προεκλογικές και «δεσμεύσεις πατριωτικές» με ιδιόμορφο στόμφο έπαρσης και «ελπιδοφόρας ρητορικής».

Το που βρίσκεται το ΕΛΑΜ και τι πρεσβεύει μέσα σε αυτό τον κυκεώνα προεκλογικών διακηρύξεων, είναι πολύ εύκολο να το συμπεράνει κάποιος ο οποίος παρακολουθεί αυτές τις εξελίξεις. Εμείς, δεν είπαμε ποτέ πως θα είναι εύκολα αυτά που θέλουμε να γίνουν και έχουμε διακηρύξει  αρκετές φορές. Για να διεξάγεις ένα αγώνα, είτε εθνικό, είτε κοινωνικό, είτε αγώνα για ουσιαστικές αλλαγές σε αυτή την μικρή πατρίδα που ματαιοπονεί χρονιά τώρα μεταξύ του εφικτού και του ευκταίου, χρειάζεται πίστη στο σκοπό, επιμονή, ατσάλινη  θέληση και κυρίως καθαρή συνείδηση και καθαρά χέρια.

Σε αυτό τον αγώνα λοιπόν που διεξάγει το ΕΛΑΜ από τον καιρό της ιδρύσεως του μέχρι σήμερα, το καλύτερο που έχουμε να μεταδώσουμε σε όλους τους φίλους και υποστηρικτές του Εθνικιστικού Κινήματος για τον νέο χρόνο και τις εκλογές της 28ης Ιανουαρίου, είναι πίστη στις αρχές και στις αξίες του ΕΛΑΜ, επιμονή αγωνιστικότητα και το καθαρό μήνυμα πως όσες φορές ο ελληνισμός και ιδιαίτερα οι Έλληνες της Κύπρου κέρδιζαν ένα αγώνα, ήταν γιατί είχαν το ψυχικό σθένος να αντέχουν και να αγωνίζονται για τα ανώτερα ιδανικά του έθνους. Είχαν πάντα ορόσημο και πρόσημο την Άγια εκείνη ώρα που όταν ερχόταν σαν θύελλα σάρωνε τις οποιεσδήποτε αναστολές και αμφιβολίες!

Η πίστη λοιπόν στον σκοπό και στις ιερές παρακαταθήκες ήταν αυτή που νικούσε πάντα την δειλία τον ωχαδερφισμό και την ιδεολογική πλαδαρότητα.

Σήμερα, ακούμε πολλά, έχουμε μάθει να ακούμε πολλά και να μην ζυγίζουμε την ελαφρότητα και την υποκριτική  που εμπεριέχουν οι έννοιες και οι εύμορφες διακηρύξεις πολιτικών κομμάτων του κατεστημένου και της αήθους υπόληψης. Αυτό που δεν θέλουμε να ακούμε είναι τις έντιμες φωνές και τις αγνές προθέσεις κάποιων που πραγματικά λένε την αλήθεια, όσο δύσκολη και αν είναι και είναι έτοιμοι να παλέψουν για αυτή.

Δεν μάθαμε να ακούμε αυτά που ξεχωρίζουν από την ασύμμετρη ευκολία κάποιων άλλων που έχουν κάνει επάγγελμα το ψέμα και την πολιτική υποκρισία. Αυτή η φωνή, η έντιμη, η αγωνιστική και η αληθινά ανυπόκριτη είναι εκείνη του ηγέτη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστου Χρίστου. Μια φωνή που μεταφράζεται σε κάλεσμα διαχρονικού αγώνα και ιδεολογικής συνέπειας στα πεπραγμένα και τις εξελίξεις της πολύπαθης πατρίδας μας. Μια φωνή που το 2018 την έχουν ανάγκη οι Έλληνες της Κύπρου. Ένα κάλεσμα συστράτευσης το οποίο δεν είναι απλά και μόνο για ένα ψήφο, μια στήριξη, ένα επίκαιρο γεγονός. Είναι ένα κάλεσμα ευθύνης απέναντι στην ιστορία αυτής της καταπονημένης πατρίδας. Ένα κάλεσμα  σε  όσους ακόμα πιστεύουν πως επιτέλους κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτό τον τόπο. Πως κάποιοι επιτέλους  θέλουν και μπορούν  να ορθώσουν  ανάστημα  απέναντι σε όλα αυτά που έχουν προδώσει τα οράματα και τα ιδανικά μας. Σε όλα αυτά που έχουν καταρρακώσει το αίσθημα της αντίστασης το αίσθημα της τιμής και της αξιοπρέπειας ενός λαού που πάντα αγωνιζόταν για τα δίκαια και την λευτεριά του.

Σε αυτές τις εκλογές λοιπόν δεν είναι θέμα επιλογής του «μη Χείρων βέλτιστου», αλλά ανάγκη επιλογής πλέον μιας φωνής αντίστασης, μιας φωνής αγώνα και αντοχής , μιας φωνής που με το αγωνιστικό και συναγωνιστικό της κάλεσμα θα μπορέσει να δώσει μια γροθιά σε ένα ανήθικο και άηθες κατεστημένο ψέματος και υποκρισίας, σε ένα κατεστημένο το οποίο για χρόνια τώρα κρατά την πατρίδα μας υπόδουλη στα σαλόνια των ξένων επικυρίαρχων και κάτω από την μπότα του τούρκου κατακτητή της μισής μας ελληνικής πατρίδας! Μιας φωνής που μετρά το εθνικό βάρος της με γνώμονα  την εντιμότητα την επιμονή και την εθνική αξιοπρέπεια. Μιας φωνής που ποτέ δεν έχει πει ότι θα είναι εύκολα τα πράγματα αλλά στα δύσκολα φαίνεται το ύψος του καθενός, μιας φωνής που με σθένος και εθνικό καθήκον  καλεί σε αγώνα ηθικόν, σε αγώνα ανιδιοτελή σε αγώνα αφύπνισης και ιστορικού  χρέους.

Εδώ είναι που χρειάζεται η στήριξη σε αυτές τις εκλογές λοιπόν στον υποψήφιο του ΕΛΑΜ. Εδώ είναι που χρειάζεται επίσης η αφύπνιση όσων περισσότερων συμπατριωτών μας. Εδώ είναι που χρειάζεται ένα γερό χαστούκι σε ένα κακοήθες πολιτικό σύστημα που έχει προσδώσει τα οράματα και τα ιδανικά αυτών που έφυγαν, αυτών που έπεσαν στα πεδία της τιμής, αυτών που ήθελαν να δουν τους αγώνες τους και τα οράματα τους  να εκπληρώνονται και να δοξάζονται από τους νεώτερους. Από τους εναπομείναντες τουλάχιστον ευπατρίδες. Το 2018 να είναι επιτέλους χρονιά πίστης και νίκης για όσους ακόμα πιστεύουν πως αυτός ο τόπος αξίζει να σωθεί, γιατί έχει ιστορία, αξιοπρέπεια και η κάθε πατημασιά του είναι ποτισμένη με αίμα ηρωικό, με αίμα προγονικό που δεν χύθηκε ποτέ άσκοπα. Σε αυτή τη γη που μυρίζει Ελλάδα αιώνια, Ελλάδα κυπριακή .

Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν, ένα είναι το ζητούμενο για αυτό το χρόνο που μπαίνει. Πίστη, αγώνας , επιμονή,  για να συνεχίσουμε και μετά τις εκλογές αυτό τον υπέροχο αγώνα που διεξάγει το ΕΛΑΜ στην γη των θυσιασθέντων προγόνων του, στη γη που θα αντρωθούν οι επόμενοι Έλληνες αυτής της χιλιοβασανισμένης μικρής πατρίδας. Οφείλουμε να κρατήσουμε λοιπόν και αυτή τη φορά το ηθικόν ακμαιότατο. Το σθένος και την ελπίδα για να βρούμε τα μονοπάτια που θα μας πάνε εκεί που όλοι εμείς στο εθνικιστικό κίνημα προσδοκούμε και ονειρευόμαστε, στην Λευτεριά!

Εκεί που όπως λέει και ο ποιητής: Σε αυτή τη ζωή, πρέπει να φτάσουμε την λευτεριά, σε αυτή τη ζωή και όχι στο μεταθανάτιο ρόγχο των ραγιάδων που δεν είχαν τίποτα να πουν η να κάνουν όταν τους πήραν και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας και τους έδωσαν σαν αντάλλαγμα μια ήρεμη βολεμένη ζωούλα για να πάνε μέχρι πιο κάτω…

Καλή δύναμη λοιπόν σε όλους όσους επέλεξαν για το 2018 να συνεχίσουν με ελπίδα και ηθικόν τον δρόμο του αγώνα, τον δρόμο και τα μονοπάτια της πίστης και του ιερού καθήκοντος της επιμονής και της πανώριας κόρης που περιμένει να την λυτρώσουν από τα δεσμά της. Το μη Χείρων βέλτιστο και η ευκολία της ιδιοτέλειας, είναι για αυτούς που η ψυχή τους δεν βρέθηκε ποτέ ονειρόπλεχτη και έτοιμη να ορθώσει ανάστημα.

Πέτρος Κουντουρέσιης
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)