Καινούριες διεκδικήσεις προτάσσουν οι Τούρκοι στα κατεχόμενα. Όπως πληροφορούμαστε, ο σύνδεσμος Τουρκο”κυπρίων” από το χωριό Βροΐσια της επαρχίας Λευκωσίας, σε γραπτή δήλωσή του, αφού εξέφρασε την ελπίδα για λύση του Κυπριακού με την συγκατάθεση των δύο κοινοτήτων, ανέφερε ότι εκ των Τ/”κ” που μετανάστευσαν, οι κληρονόμοι τους δεν μπορούν να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους στο χωριό, που βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές και θέλουν αποζημίωση τόσο για τις περιουσίες τους όσο και για τη “θυματοποίησή” τους.

Οι Τ/”κ” είχαν απειροελάχιστο κόστος σε σχέση με το τι υποστήκαμε εμείς, και όμως διεκδικούν αποζημιώσεις για οτιδήποτε μπορούν! Αν ήμασταν και μεις ξύπνιοι και πράτταμε το ίδιο όλα αυτά τα χρόνια, αντί να δίνουμε εξουσιοδότηση σε γραικύλους να ξεπουλάνε την πατρίδα μας ανενόχλητοι, θα βαίναμε προς την απελευθέρωση της, παρά στην τουρκοποίηση όπως συμβαίνει σήμερα!

Κατά το σύνδεσμο, αν το περιουσιακό μεταφερθεί σε ατομικό επίπεδο αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις για την ε/κ πλευρά αλλά ενδεχομένως να προκαλέσει την κατάρρευση της οικονομίας στα κατεχόμενα. Για το λόγο αυτό, υποστηρίζουν, είναι σημαντικό το περιουσιακό να επιλυθεί μέσω “συμφιλίωσης των δύο κυβερνήσεων στη βάση ανταλλαγής”.

Σύμφωνα με το σύνδεσμο, αν δοθεί καντόνι (δηλ. χωροταξικά διαιρεμένη γη) στους Ε/κ στην Καρπασία, όπως ευθαρσώς αναφέρουν, τότε περιοχή στα Βροϊσια όπου βρίσκονται ο Ξερόβουνος, Λιμνίτης, Αμμαδιές, Σελεμάνι, τα οποία “ανήκουν στους Τ/”κ” θα πρέπει να καταστεί, άκουσον-άκουσον, καντόνι για τους Τούρκους της Τηλλυρίας”.Αυτά να τα βλέπουν οι πολιτικάντηδές μας, που κοιμούνται όρθιοι και μας μιλάνε για συναινετική λύση! Να πως “συναινούν” μαζί μας τα “αδέλφια” μας! Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να αποκομίσουν όσο περισσότερα κέρδη δύνανται από την όλη κατάσταση, εις βάρος μας! 

Τώρα μας ζητάνε τα σπίτια μας ΚΑΙ στις ελεύθερες περιοχές, μέσω του καντονιού στην Τηλλυρία με την κυβέρνησή μας να βαράει και παλαμάκια!