Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), στην προσπάθεια του να αλλοιώσει τα δεδομένα, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να παραπλανήσει το λαό, σε ανακοίνωση του αποδοκίμασε «την παραφωνία του ΕΛΑΜ που καταψήφισε το πακέτο των δέκα νομοσχεδίων», ενώ ο Πρόεδρός του, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή κατηγόρησε για άλλη μια φορά το Κίνημά μας.

Ενδεικτική απάντηση σε όλες τις συκοφαντίες τους αποτελεί η ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Παγκυπρίων Οργανώσεων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών (Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ), όπου μεταξύ άλλων ανάφεραν:

«Κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης δεν έχει ψηφιστεί από την Βουλή Των Αντιπροσώπων για τις χιλιάδες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα (πλην του ΕΛΑΜ – δική μας σημείωση) φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και εγκατέλειψαν την μεσαία τάξη, αφήνοντας την εντελώς απροστάτευτη και την οδηγούν στην απόγνωση, τον εξευτελισμό και την χρεωκοπία.
Είναι βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν τις πολιτικές εξόντωσης και του αφανισμού χιλιάδων μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων.»

Αποτελεί πρόκληση, εμπαιγμό και υποτίμηση της νοημοσύνης του λαού όταν οι μέτοχοι και οι προστάτες των τραπεζών (ΔΗΣΥ) κατηγορούν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Η μνήμη των πολιτών όμως δεν είναι κοντή. Το ιστορικό κάθε κόμματος είναι ευρέως γνωστό και κάποια γεγονότα πολύ νωπά στις μνήμες όλων, συνεπώς είναι πασιφανές ποιοι διαχρονικά δρούνε αντιλαϊκά και εκμεταλλεύονται τις κρίσεις για να στηρίξουν τα συμφέροντα των τραπεζών (κούρεμα (ληστεία) καταθέσεων, αξιόγραφα, Λαϊκή Τράπεζα (Focus), Συνεργατισμός και πολλά άλλα). Ως εκ τούτου περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή…

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)