Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου με το πέρας της καταμέτρησης του εκλογικού αποτελέσματος, όπου 21.846 Έλληνες της Κύπρου πέρασαν στην Εθνική Αντίσταση, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του ΕΛΑΜ στις Προεδρικές Εκλογές εξασφαλίζοντας ποσοστό 5.65%, προέβη στην ακόλουθη δήλωση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις χιλιάδες των συμπατριωτών μας οι οποίοι μας στήριξαν και πετύχαμε σήμερα αυτή την μεγάλη νίκη. Παλέψαμε σε ένα αγώνα ενάντια στα κόμματα του κατεστημένου και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα σεβαστό ποσοστό. Όσοι άνθρωποι μας εμπιστεύτηκαν σήμερα, να γνωρίζουν θα τους αντιπροσωπεύσουμε επάξια και θα συνεχίσουμε τον δίκαιο πολιτικό αγώνα τον οποίο διεξάγουμε.

Τα προβλήματα της πατρίδας μας παραμένουν επί τάπητος. Ο Λαός μας απαιτεί λύσεις σε αυτά που αντιμετωπίζει καθημερινά και εκεί θα στραφούν οι δικές μας προσπάθειες.

Είμαστε ένα κόμμα το οποίο στέλνει πάντοτε το μήνυμα της ενότητας προς τον Κυπριακό Ελληνισμό. Έτσι και σήμερα, αυτή την ώρα που μας δίνεται το δικαίωμα, καλούμε τον Κυπριακό Ελληνισμό την επαύριον των εκλογών να είναι ενωμένος μπροστά στα κοινά προβλήματα που θα συναντήσουμε.

Ευχαριστώ και πάλι, από τα βάθη της ψυχής μου όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό μας και συνεχίζουν να μας συμπαραστέκονται και να είναι βέβαιοι ότι από σήμερα και στο εξής κανένας δεν θα μπορέσει να κοροϊδέψει ξανά την Πατριωτική Παράταξη”.

Μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, ο κ. Χρίστου δήλωσε ότι:
“Θα στείλουμε και στους δύο εναπομείναντες υποψηφίους το σχετικό ερωτηματολόγιο και μετά από συνεδρία των συλλογικών οργάνων τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση”.