Μετά από δυο χρόνια συνομιλιών με τον τέως πρόεδρο της Κυβέρνησης Χριστόφια δεν συζητήθηκε ποτέ το εδαφικό ζήτημα σύμφωνα με δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Ως εκ τούτου πρόσθεσε ότι το εδαφικό είναι και θα παραμείνει τελευταίο στην λίστα συμφωνιών των συνομιλιών, όντας για άλλη μια φορά ερειστικός.

Οι δηλώσεις έγιναν μετά από συνάντηση που είχε με Τούρκους έποικους της κατεχόμενης περιοχής του Λιμνίτη. Επίσης τόνισε ότι η όποια λύση επιτευχθεί θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί με δημοψήφισμα.

Πέρα από την τραγικότητα των δηλώσεων αναγνωρίζετε, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Τούρκοι και Τουρκο”κύπριοι” δίνουν χρόνο ούτως ώστε το εδαφικό να λυθεί από μόνο του.

Με την διάνοιξη των οδοφραγμάτων και την παράνομη επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα με την δική μας ανοχή, το πρόβλημα εδαφικό σε λίγα χρόνια θα λυθεί από μόνο του. Το πρόβλημα ξεπουλήματος της γης μας αυξήθηκε μετά την πλαστή οικονομική κρίση, αφού οδήγησε αρκετούς συμπατριώτες μας να ξεπουλούν όσα – όσα την γη τους, για να μπορέσουν να έχουν κάποια έσοδα που θα τους βοηθήσουν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές δυσκολίες.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επί της ευκαιρίας αυτής καλεί τους Έλληνες της Κύπρου να κρατήσουν πατριωτική στάση στο ζήτημα αυτό και να αντιταχθούν στο ξεπούλημα της γης τους. Να μην χαρίσουν τα εδάφη μας στην κατοχική κυβέρνηση και με την υπογραφή τους. Ας μην τους κάνουμε την χάρη, ας μην τους λύση ο λαός το εδαφικό πρόβλημα.

Γη σε τούρκο ούτε εκατοστό.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)