Γκάφα ολκής, με τραγικές και συνάμα οδυνηρές συνέπειες για τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί το γεγονός ότι τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair που εξασφάλισε πρόσφατα η Κυπριακή Δημοκρατία με συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. για τη φετινή θερινή περίοδο, θα σταθμεύουν στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, αντί στο αεροδρόμιο Πάφου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εδώ και καιρό τονίζει τους κινδύνους που ελλοχεύουν οι «πολιτικές του κατευνασμού και της υποταγής» που ακολουθεί η Κυβέρνηση, οι οποίες υποβαθμίζουν σταδιακά το Κυπριακό, ενώ τείνουν να υλοποιήσουν τον στρατηγικό στόχο της Τουρκίας, που είναι η μετατροπής της Κυπριακής Δημοκρατίας σε «εκλιπούσα».

Η πιo πάνω γκάφα έχει δύο σοβαρές πτυχές, για τις οποίες δεν αναμένουμε από την Κυβέρνηση κούφια λόγια και υποσχέσεις, αλλά απαιτούμε άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις για το τι προτίθεται να πράξει!

Πρώτον, η αποδοχή των τουρκικών πιέσεων που σιωπηρά υιοθέτησε η Ε.Ε. και εν συνεχεία η Κυπριακή Δημοκρατία. Δεύτερον, η εν τέλει αποδοχή να σταθμεύουν σε κατεχόμενο από τους Βρετανούς έδαφος όπου δεν ασκεί κυριαρχία η Δημοκρατία.

Κράτος που δεν σέβεται τον εαυτό και την κυριαρχία του, κανείς άλλος δεν θα το σεβαστεί!

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)