Η Κύπρος μετρά τις πληγές της. Πενήντα πέντε περίπου τετραγωνικά χιλιόμετρα κάηκαν και έγιναν στάχτη. Τέσσερεις συνάνθρωποι μας κάηκαν αβοήθητοι μέσα στις φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς που άρχισε από τον Αρακαπά και επεκτάθηκε στα γύρω χωριά, δεκάδες συμπολίτες μας έχασαν τα σπίτια τους που κάηκαν μέσα την πύρινη λαίλαπα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλους όσους πλήγηκαν από την πυρκαγιά. Η παράταξη μας, από την πρώτη στιγμή έσπευσε στον χώρο της φωτιάς, συνδράμοντας στην κατάσβεση της, με τους εθελοντές της και με τα άτομα, που σε συνεργασία με την πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες, συνεργάζονται εδώ και χρόνια στην κατάσβεση πυρκαγιών.

Εκατοντάδες εθελοντές και μέλη του Ε.ΛΑ.Μ. βρίσκονταν στο σημείο από το πρωί. Η παράταξη μας, για όσους δεν γνωρίζουν, έχει τις δικές της ομάδες πυρόσβεσης και άτομα που εκπαιδεύτηκαν από την πυροσβεστική υπηρεσία. Έχουμε επίσης δωρίσει πυροσβεστικά συστήματα σε πολλές κοινότητες και περιοχές. Τα τελευταία χρόνια το Ε.ΛΑ.Μ έχει συνδράμει στην κατάσβεση εκατοντάδων πυρκαγιών.

Όταν η πατρίδα μας χρειάζεται, σπεύδουμε άμεσα! Δεν μένουμε ποτέ άπραγοι!

Αξίζει να σημειωθεί ότι και χθες, Κυριακή, άλλη ομάδα του Ε.ΛΑ.Μ προσέτρεξε από την πρώτη στιγμή στο νέο μέτωπο πυρκαγιάς που ξέσπασε στον Κοτσιάτη, συμβάλλοντας στην άμεση κατάσβεση της.

Φωτογραφικό υλικό από τις μάχες πυρόσβεσης στον Αρακαπά, Μελίνη, Επταγώνια, Διερώνα, Συκόπετρα, Οδού, Ορά, Φαρμακά και Αγίους Βαβατσινιάς, Βαβατσινιά, καθώς και Κοτσιάτη.