Παρά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας στην περίοδο της επιδημίας του κορωνοϊού, με ταυτόχρονη απαγόρευση απόλυσης των υπαλλήλων, το ποσοστό της ανεργίας στην Κύπρο παρουσίασε μεγάλη αύξηση τον Οκτώβριο, όπως διαφαίνεται από νέα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), σε όλες τις συνεδριάσεις για τα οικονομικά μέτρα και πακέτα της Κυβέρνησης που θα δίνονταν για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας του κορωνοϊού, τονίζαμε την αναγκαιότητα να διατηρηθεί η ρευστότητα στην αγορά και να διαφυλαχθεί η απασχόληση, μέσω της προστασίας των εταιριών καθώς και όλων των εργαζομένων, λαμβάνοντας μακροπρόθεσμα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας.

Δυστυχώς οι εισηγήσεις και οι εκκλήσεις μας δεν εισακούστηκαν, με αποτέλεσμα η αύξηση στην ανεργία να μας επιβεβαιώνει καθημερινά.

Επί τη ευκαιρία, κρούουμε για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της επιδημίας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην παράλυση της οικονομίας, που θα έχουν οδυνηρές συνέπειες για το σύνολο του λαού.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δηλώσεις ΜΜΕ: Γεάδης Γεάδη, Εκπρόσωπος Τύπου