Πετυχημένη από κάθε άποψη ήταν η χθεσινοβραδινή προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από την νεοσυσταθείσα Τοπική Λατσιών του ΕΛΑΜ.

Οι παρευρισκόμενοι υποδέχτηκαν με θέρμη τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Χρίστο Χρίστου με τον οποίον είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και να υποβάλουν ερωτήματα.

Ο Πρόεδρος μας Χρίστος Χρίστου άρχισε την ομιλία του με την πρόσφατη συζήτηση του νομοσχεδίου για την δήθεν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία (που ψηφίστηκε με πλειοψηφία), στην οποία όπως είπε, κάποιοι απλά βρίσκουν βήμα για να περάσουν τα τελευταία «σημεία των καιρών», όπως: την αλλαγή ταυτότητας φύλου από τα 16, την διαγραφή του πατέρα και της μητέρας και την αναγραφή τους ως γονέας 1 και γονέας 2, όπως επίσης και την υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, προσπάθειες με τις οποίες τόσο ο ίδιος όσο και το ΕΛΑΜ διαφωνούν έντονα, αφού θα διαλύσουν τον θεσμό της οικογένειας και απειλούν την πατρίδα και την θρησκεία μας.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ σχολιάζοντας τις τελευταίες απειλές της κατοχικής Τουρκίας, εξέφρασε αυτές να είναι μόνο απειλές, αυτή την φορά, και κάλεσε όλους σε εγρήγορση.

Ο υποψήφιος μας για την Προεδρία της Δημοκρατίας επανέλαβε με νόημα ότι το ΕΛΑΜ δεν θα πάψει να αγωνίζεται για τερματισμό της επιδοματικής πολιτικής υπέρ των λαθρομεταναστών και της απέλασης όλων όσων εισέρχονται παράνομα στην Πατρίδα μας, υλοποιώντας τουρκικό σχέδιο για ισλαμοποίηση της Κύπρου. Την ίδια ώρα, όπως είπε, που χιλιάδες συμπατριώτες μας μετά από πολλά χρόνια εργασίας παίρνουν συντάξεις πείνας και οι Έλληνες της Κύπρου αντιμετωπίζουν μύρια προβλήματα.  

Ο Χρίστος Χρίστου, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την ανάγκη να εφαρμοστεί η πρόταση του ΕΛΑΜ για μείωση του ΦΠΑ σε υλικά αγαθά πρώτης ανάγκης, στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα καύσιμα.

Πολλοί, είπε, επιδεικνύουν υποκριτικά, την πρόταση για νέες πηγές ενέργειας, την ίδια ώρα που οι τιμές για να εγκαταστήσουν οι πολίτες φωτοβολταϊκά είναι απαγορευτικές.

Εάν στις υπόλοιπες εκλογές οι τρεις «επικρατέστεροι υποψήφιοι» καταφέρουν να πάρουν υψηλά ποσοστά, είπε ο Χρίστος Χρίστου, τότε δίνεται το μήνυμα πως όλα τα πιο πάνω οι πολίτες δεν επιθυμούν να τα αντικόψουν και κάλεσε άπαντες να στείλουν με την ψήφο τους το μήνυμα στο κατεστημένο που ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση που έχει περιέλθει η Κύπρος μας και ο λαός της.

Ο Χρίστος Χρίστου σχολίασε και τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις (debates) και διακαναλικές εκλογικές εκπομπές, γνωστοποιώντας την επίσημη καταγγελία στην οποία έχει προβεί η Παράταξη μας προς την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης για αποκλεισμό του ΕΛΑΜ από αυτές.

Τον υποψήφιο μας υποδέχθηκε ο Επικεφαλής της Τοπικής Λατσιών Κωνσταντίνος Παστού και προλόγησε ο Επικεφαλής της Επαρχιακής Λευκωσίας Γιώργος Τοούλας.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.