Παρόλο που το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον λαό, προειδοποιούσε, εντούτοις δεν εισακούστηκε από την Κυβέρνηση, η οποία προχώρησε στην λανθασμένη συνάντηση «κοινωνικού χαρακτήρα» μεταξύ Αναστασιάδη – Τατάρ, που το μόνο που πέτυχε ήταν να αναβαθμίσει το καθεστώς της κατοχής, ενώ του έδωσε και την ευκαιρία να θέσει νέες αξιώσεις.

Την ίδια ώρα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) υπενθυμίζει ότι ήταν το μόνο που εξέφρασε προ πολλού κάθετη διαφωνία, αναφορικά με την εισήγηση της Κυβέρνησης για δημιουργία μικτής επιτροπής για την περίκλειστη Αμμόχωστο, αφού όπως προβλέψαμε θα εγκλώβιζε την Κυπριακή Δημοκρατία να δεσμευτεί για δημιουργία αντίστοιχης επιτροπής για το Φυσικό Αέριο.

Δυστυχώς, τα γεγονότα μας επιβεβαίωσαν ξανά, αφού κατά την χθεσινή συνάντηση όταν ο Πρόεδρος την Δημοκρατίας ήγειρε το θέμα της Αμμοχώστου, ο Τατάρ κατ΄ αντιστοιχία ήγειρε το θέμα των υδρογονανθράκων.

Η Παράταξη μας τονίζει εδώ και χρόνια την αναγκαιότητα να χαραχθεί εθνική στρατηγική, με ξεκάθαρο στόχο την απελευθέρωση, που θα μας δίνει το δικαίωμα να δρούμε προληπτικά. Αντ΄ αυτού η Κυβέρνηση, με την στήριξη των υπολοίπων κομμάτων, επιλέγει να παραμένει εγκλωβισμένη στο «δόγμα του κατευνασμού»,  ακολουθώντας τυφλά τις εξελίξεις.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)