Στον τομέα της υγείας τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν είναι πάρα πολλά, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν επιλυθεί, παρά την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις του Προέδρου του Ε.ΛΑ.Μ., κ. Χρίστου Χρίστου, στην ολομέλεια της 16ης Ιουνίου του 2017, ότι «η ψήφιση και μόνο των νομοσχεδίων για το ΓΕΣΥ, ΔΕΝ θα λύσουν όλα τα προβλήματα στον πολύπαθο τομέα της Υγείας.»

Από την άλλη, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα προσπαθούν να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες που υπάρχουν, παρά τις τεράστιες αντιξοότητες που υπάρχουν.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την Κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να επιλυθούν τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της, όπως αυτές εκφράστηκαν στην συμφωνία του Προεδρικού τον Ιούλιο του 2016 για αναβάθμιση και αναδιοργάνωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Επιπλέον, με λύπη παρατηρούμε και τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στον ΟΚΥΠΥ, τρία ολόκληρα χρόνια μετά την ίδρυση του, που δεν του επιτρέπουν να λειτουργήσει σωστά.

Η υγεία αποτελεί ύψιστο αγαθό, ενώ τα δημόσια νοσηλευτήρια η ραχοκοκαλιά της δημόσιας υγείας που εξυπηρετούν όλους τους πολίτες αυτού του τόπου.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)