Τουρκοκύπριοι Ταξιτζήδες μεταφέρουν εντελώς ανενόχλητοι τουρίστες από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας προς τα κατεχόμενα χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς και χωρίς να τους ελέγξει κανείς και φυσικά να τους απαγορεύσει το αυτονόητο. Παρά τις καταγγελίες Ελληνοκυπρίων οδηγών Ταξί εντούτοις το κράτος μας για ακόμη μια φορά δεν μπορεί να λειτουργήσει και να προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες. Όταν είναι, όμως, για να ελέγξουν Ελληνοκύπριους εάν φορούν ζώνες, εάν οδηγούν με υπερβολική ταχύτητα, εάν έχουμε περάσει τον Μηχανολογικό έλεγχο (ΜΟΤ) εάν έχουν ασφάλεια , άδειες και άλλα το Κράτος βρίσκει τον τρόπο για να πραγματοποίησει αυτούς τους ελέγχους.

Στο μεταξύ οι Τουρκοκύπριοι ταξιτζήδες σταθμεύουν κανονικά σε ανοικτό χώρο όπου βρίσκεται περίπτερο και υποστατικό το οποίο λειτουργεί ως καφετέρια, επί της οδού Ελευθερίας, στο Μενεού τα δεκάδες mini bus/ταξί από τα κατεχόμενα δημιουργώντας έτσι την δική τους πιάτσα ταξί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “cyprus times” Οι Τουρκοκύπριοι οδηγοί αναμένουν σε απόσταση «ασφαλείας»… από τους νόμιμους οδηγούς ταξί του αεροδρομίου,  τις αφίξεις αεροσκαφών και μετέπειτα όταν φθάσει η ώρα κατευθύνονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας «Γλαύκος Κληρίδης», για να παραλάβουν τουρίστες και να τους μεταφέρουν στα κατεχόμενα.

Τέτοια περισταστικά ρατσισμού σε βάρος των Ελληνοκύπριων διαπιστώνονται καθημερινά και η ιστοσελίδα www.elamcy.com τα αναδεικνύει για να μάθει ο καθένας από εμάς τις πραγματικές αλήθειες, την ασυδοσία των Πολιτικών μας και αυτών που μας Κυβερνούν, που δήθεν αναζητούν λύσεις και δεν μπορούν να κάνουν ακόμη και τα αυτονόητα για να μην υπάρχει αυτή η ρατσιστική αντιμετώπιση εναντίον των Ελληνοκυπρίων όπως στην περίπτωση αυτή.