Όσο πλησιάζει η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τους δύο κοινοτάρχες, Αναστασιάδη και Ακιντζί, εντείνονται οι προσπάθειες. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση δηλώνει πλέον ανοικτά ότι στόχος της είναι να υπάρξει πενταμερής διάσκεψη, άρα επανέναρξη των συνομιλιών, κάτω από συμφωνημένους όρους αναφοράς και από το σημείο όπου διακόπηκαν οι συνομιλίες στα Ελβετικά θέρετρα, επιβεβαιώνοντας απόλυτα το Κίνημά μας, για την νέα υποχώρηση που θα ακολουθούσε, παρά τις αρχικές της δεσμεύσεις!

Εξ όσων φαίνεται κάποιοι έχουν ξεχάσει την τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ και τις τουρκικές επιδιώξεις για το Φυσικό Αέριο, οδηγώντας με τις εσφαλμένες τους πολιτικές τους υδρογονάνθρακες στο τραπέζι του παζαριού και των διαπραγματεύσεων.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζει την κάθετη διαφωνία σε σχέση με την επανέναρξη των συνομιλιών, υπό το καθεστώς των απειλών και στην βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ή οποιασδήποτε άλλης λύσης που εδραιώνει την διχοτόμηση. Ταυτόχρονα, όπως και τότε, έτσι και σήμερα, συνεχίζει να είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολιτικό κόμμα που διαφωνεί με την πραγματοποίηση πενταμερών διαπραγματεύσεων!

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)