Στην σύλληψη 10 λαθρομεταναστών και των διακινητών τους προέβει η αστυνομία το απόγευμα του Σαββάτου στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΕ Λευκωσίας, ανακόπηκε όχημα που έρχονταν από τα κατεχόμενα το οποίο οδηγούσε 28χρονος κάτοικος χωριού της επαρχίας Λευκωσίας, ενώ σε αυτό επέβαιναν 5 αλλοδαποί που βρίσκονται παράνομα στην Κύπρο. Τα 6 πρόσωπα συνελήφθησαν και κατά την ανάκριση προέκυψε ο προορισμός του οχήματος. Μετέβησαν άμεσα μέλη της αστυνομίας, όπου εντόπισαν δύο οχήματα συλλαμβάνοντας τρία πρόσωπα που δεν έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις για την παρουσία τους στον χώρο.

Μετά από περαιτέρω έρευνες προέκυψαν πληροφορίες για διακίνηση άλλης ομάδας αλλοδαπών, από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές, από σημείο στο χωριό Λύμπια. Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν 9 παράνομους αλλοδαπούς, εκ των οποίων τέσσερα ανήλικα παιδιά. Εναντίων των πιο πάνω προσώπων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση. Δεν συνελήφθη μια 22χρονη αλλοδαπή, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά, τα οποία τοποθετήθηκαν σε παιδική στέγη.

Η Κύπρος ελέω της ανύπαρκτης μεταναστευτικής πολιτικής, έχει μετατραπεί σε Γκέτο λαθρομεταναστών. Κυρίως μέσω των κατεχομένων εισέρχονται στις ελεύθερες χιλιάδες παράνομοι αλλοδαποί. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η θέσπιση μιας Εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής όπως επίσης και το άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων για να περιοριστεί στο ελάχιστο η κάθοδος λαθρομεταναστών στην Κύπρο και να εμποδιστεί το σχέδιο των τούρκων για δημογραφική αλλοίωση του νησιού. Με αυτούς τους ρυθμούς θα γίνουμε μειοψηφία στην ίδια μας πατρίδα.