Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε Σύνοδο του Εθνικού συμβουλίου για την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν το Κυπριακό και τις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, «Σθεναρή πολιτική βούληση του Νίκου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης είναι όπως επαναρχίσει ο διάλογος για επίλυση του Κυπριακού. Κύριο μέλημα των κυβερνόντων είναι διασφαλιστεί ότι αυτός ο διάλογος θα έχει προοπτικές κατάληξης και δεν θα είναι ένας διάλογος από τα ίδια, ένας διάλογος κωφών, ένας διάλογος που δεν οδηγεί πουθενά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει σταματήσει καθόλου τις προσπάθειες του για τη δημιουργία αυτών των συνθηκών που θα μας επιτρέψουν να μπούμε σε ένα διάλογο, όπου πραγματικά και τα δύο μέρη θα εμπλακούν με πολιτική βούληση για επίλυση του Κυπριακού και όχι για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις μιας μελλοντικής απόσχισης. Υπάρχει η δεδηλωμένη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς να εξευρεθεί εκείνο το κοινό ανακοινωθέν που θα μας επιτρέψει να μπούμε με προοπτικές στο διάλογο. Θέλουμε την επίλυση του Κυπριακού, θέλουμε οι συνομιλίες να πετύχουν, για αυτό θέλουμε να διασφαλίσουμε από την αρχή ότι αυτός ο διάλογος θα έχει προοπτικές επιτυχίας. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, δεν έχουν σταματήσει».

Η μνημονιακή κυβέρνηση ΔΗΣΥ συνεχίζει αμετακίνητη στις εντολές των διεθνών εξουσιαστών, σαν καλός υπάλληλος τους. Η συνάντηση αυτή έχει σκοπό να μεταφέρει τις εντολές που δοθήκαν και ποια γραμμή να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι υποτακτικοί, στο μεγάλο ζήτημα που αφορά το Κυπριακό.

Ξεπουλάνε την πατρίδα μας βήμα – βήμα και ο λαός βλέπει αποχαυνωμένος τις εξελίξεις. Πρέπει ο λαός να πάρει το μέλλον του στα χέρια του.