Προκαλούν ξανά οι τούρκοι κάνοντας σκέψη για επανατοποθέτηση σημαδούρας στην ενδιάμεση περιοχή Πρωταρά – κατεχόμενης Αμμοχώστου, θέτοντας έτσι σε επιφυλακή Εθνική Φρουρά και λιμενική αστυνομία.

Η σημαδούρα αυτή έπλεε στην περιοχή αυτή μαζί με τρεις άλλες και ξεβράστηκε από τη θάλασσα λόγω κακοκαιρίας στο κόλπο του Πρωταρά τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου και οι αρχές την κατάσχεσαν. Ας μην ξεχνάμε ότι παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε πριν από ενάμισι χρόνο από τις κατοχικές αρχές όπου μόλις πέρασε η κακοκαιρία επανατοποθέτησαν τις δύο σημαδούρες που απαγκιστρώθηκαν.

Στην Τουρκική προκλητικότητα έρχεται να προστεθεί και το γεγονός πως το τουρκικό πλοιάριο barbaros συνεχίζει τις έρευνες του στις περιοχές που παράνομα δέσμευσαν οι τούρκοι, κάνοντας κυκλικά πορεία στη περιοχή και τώρα κατευθύνεται ανατολικά.

Οι κατοχικές αρχές αποθρασύνθηκαν τελείως και εξακολουθούν να κάνουν έρευνες παράνομα στην κυπριακή ΑΟΖ, χωρίς μάλιστα να βρουν και οιανδήποτε δυσκολία ή έστω κάτι να τους εμποδίσει. Η Κυβέρνηση έχει παραδώσει γη και ύδωρ ακόμη μία φορά.