Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26/08 στο γραφείο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), παρουσία του Προέδρου και Βουλευτή του Κινήματος, Χρίστου Χρίστου, συνάντηση με εκπροσώπους όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομέων στην ΑΤΗΚ.

Η συνάντηση που διεξήχθει σε καλό κλίμα, κατέδειξε την ταύτιση σε μεγάλο βαθμό των απόψεων του Κινήματος με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΑΤΗΚ.

Αφού οι εκπρόσωποι κατέθεσαν προφορικώς και γραπτώς τις θέσεις τους για το παρόν και το μέλλον του οργανισμού, ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), ανέλυσε εν συντομία τις πάγιες θέσεις του Κινήματος όσον αφορά τους οργανισμούς με έντονο στρατηγικό ενδιαφέρον για την χώρα μας.

Για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) η ΑΤΗΚ είναι ένας νευραλγικός οργανισμός για τα συμφέροντα της Κύπρου και ο κρατικός έλεγχος πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος, Χρίστος Χρίστου, δήλωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων πως διαφωνεί πλήρως με την οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του νομικού καθεστώτος της ΑΤΗΚ που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη ή μερική αποκρατικοποίηση του οργανισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα συμφέροντα του κυπριακού λαού. Η ΑΤΗΚ έχει ανάγκη εκσυγχρονισμού στην λειτουργία και την διοίκησή της, πρέπει το συντομότερο δυνατόν να λυθούν προβλήματα που χρονίζουν, αλλά σε καμία περίπτωση η πώληση του πιο κερδοφόρου κρατικού οργανισμού δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Τέλος χαιρέτισε την βούληση των εργαζομένων στην ΑΤΗΚ να συνδράμουν στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της ΑΤΗΚ με συγκεκριμένες προτάσεις και δήλωσε πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), σε ό,τι το βρίσκει σύμφωνο με τις αρχές και τις θέσεις του θα βρίσκεται στο πλευρό τους στα δίκαια αιτήματά τους.