Περίπου 80 χιλιάδες συνάνθρωποι μας ταλαιπωρούνται με σπάνιες παθήσεις στην Κύπρο. Αντιπροσωπεία της «Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων» επισκέφθηκε τα γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) και ενημέρωσε την Παράταξη μας για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Την συμμαχία απαρτίζουν 20 σύνδεσμοι στήριξης διαφόρων παθήσεων, όπως ηπατικά, νευρολογικά, μυοπάθειες, γαστρεντερολογικά, κληρονομικά και γενετικά θέματα, πνευμονοπάθειες, λοιμώξεις, άλλες σπάνιες νόσους, ακόμη και με την δωρεά οργάνων.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος ανέφερε ενδεικτικά πως από την απουσία κράτους προνοίας στον τόπο μας χάθηκαν ζωές και πως απαιτείται η δημιουργία ειδικής κλινικής και πρόσληψης εξειδικευμένων ιατρών για να μην χρειάζεται οι ασθενείς να μεταβαίνουν για θεραπείες στο εξωτερικό.

900 παιδιά αντιμετωπίζουν σπάνια ηπατικά προβλήματα και 1100 παιδιά σπάνια γαστρεντερολογικά προβλήματα.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ Χρίστος Χρίστου κατανοώντας όλα τα προβλήματα, υπογράμμισε ότι η υγεία είναι αγαθό και πως όλα τα αιτήματα της «Συμμαχίας Σπανίων Παθήσεων» είναι δικαιολογημένα γιατί αφορούν ζωές συνανθρώπων μας, που αγωνίζονται είτε να επιβιώσουν είτε να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Δυστυχώς, συμπλήρωσε, για μία ακόμη φορά απουσιάζει το κράτος προνοίας και χρειάζεται όραμα και στρατηγικός σχεδιασμός από πλευράς της κυβέρνησης.

Ο Χρίστος Χρίστου ανανέωσε το ραντεβού του με την αντιπροσωπεία της συμμαχίας και διαβεβαίωσε πως το Ε.ΛΑ.Μ θα είναι δίπλα τους, στο θεάρεστο έργο που επιτελούν και θα εγγράψει το θέμα άμεσα στην Επιτροπή Υγείας της βουλής.