Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) συγχαίρει τον συμπατριώτη μας Μιχάλη Αναστασίου, από την Λεμεσό με γονείς εκτοπισμένους από την κατεχόμενη μας Αμμόχωστο, που συμμετείχε και τερμάτισε (ο μόνος Έλληνας της Κύπρου), στον Διεθνή αγώνα «Σπάρταθλον» που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα.

Ο 37χρονος Μιχάλης, με τα χρώματα της γαλανόλευκης και εκπροσωπώντας την Κύπρο, διένυσε απόσταση 246.8 χιλιομέτρων.

Το «Σπάρταθλον» είναι Διεθνής αγώνας υπερμαραθωνίου δρόμου 246.8 χιλιομέτρων, με αφετηρία την Αθήνα και τερματισμό τη Σπάρτη. Διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1983, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου (24 Σεπτεμβρίου 2021), σε ανάμνηση του κατορθώματος του Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, τον οποίον έστειλαν οι Αθηναίοι στρατηγοί στη Σπάρτη για να ζητήσει τη βοήθειά της εν όψει της μάχης του Μαραθώνα με τους Πέρσες (490 π.Χ).

Ο αγώνας είναι πολύ απαιτητικός, όχι μόνο λόγω της απόστασης, αλλά και για τις χρονικές απαιτήσεις περάσματος των σημείων ελέγχου, καθώς και τις καιρικές συνθήκες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε ένα από τα σημεία ελέγχου έχει τους δικούς του χρονικούς περιορισμούς και ο δρομέας θα πρέπει να φθάσει πριν από τον επίσημο χρόνο κλεισίματος, διότι διαφορετικά θα αποκλειστεί από τον αγώνα.

Μπράβο Μιχάλη, μας έκανες υπερήφανους! Ο Μιχάλης στον τερματισμό του ύψωσε την σημαία της Επαναστάσεως!