Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο υποθέσεις οι οποίες αφορούν διάπραξη ποινικών αδικημάτων, που σχετίζονται με το οικονομικό έγκλημα, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Η Νομική Υπηρεσία φαίνεται πως προχωράει σε ετοιμασία κατηγορητηρίων, τα οποία αγγίζουν αριθμό προσώπων και σχετίζονται με αδικήματα, τα οποία αφορούν παραχώρηση δανείων και πλαστογραφία εγγράφων.

Ενώ όσον αφορά τον χρόνο καταχώρησης των κατηγορητηρίων, αυτός αναμένεται να συντομευθεί, αφού ζητήθηκε και η ενίσχυση του ανακριτικού έργου με δεκαπέντε έμπειρα στελέχη της Αστυνομίας.

Το αίτημα για ενίσχυση του ανακριτικού κλιμακίου τέθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, και σε αυτό ανταποκρίθηκε θετικά ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Συλλούρης, παρέδωσε στο Γενικό Εισαγγελέα την έκθεση της Επιτροπής για την κατάρρευση της οικονομίας, το Μάρτιο του 2013, που οδήγησε στην συνομολόγηση της δανειακής σύμβασης.

Ο Γενικός Εισαγγελέας διαβεβαίωσε ότι η έκθεση θα αξιοποιηθεί και ανέφερε ότι η Νομική Υπηρεσία εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου να προωθηθούν οι ανακρίσεις σχετικά με την οικονομική καταστροφή.

Ευελπιστούμε ότι θα δούμε, επιτέλους, τους υπαίτιους της οικονομικής καταστροφής του τόπου μας να οδηγούνται λίαν συντόμως στο σκαμνί και να πάψει η κατάσταση να αιωρείται από καιρού εις καιρόν, δημιουργώντας απλώς συζητήσεις και εντυπώσεις αλλά μη επιφέροντας ουσιαστικά αποτελέσματα.