Δηλώσεις στην τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου πεσόντων αξιωματικών της ΕΛΔΥΚ και του απαγχονισθέντα ήρωα Στέλιου Μαυρομμάτη έκανε ο ηγέτης της…”ελληνοκυπριακής κοινότητας”, Νίκος Αναστασιάδης. Αφού έπαιξε την ίδια γραφική κασέτα που αναμασείτε τα τελευταία χρόνια, συνέχισε φανερώνοντας το πόσο “ασυμβίβαστος” είναι λέγοντας πως “δεν θα ανεχθούμε τίποτε λιγότερο από ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος”.

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς εννοεί με αυτό τον όρο, αλλά εμείς δεν γνωρίζουμε σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη στα οποία υπάρχει σταθμισμένη ψήφος, φυλετικοί/θρησκευτικοί διαχωρισμοί και περιορισμοί εγκατάστασης. Φαίνεται πως ο κ. Αναστασιάδης ζει σε δύο διαφορετικούς κόσμους όπου άλλα λέει με τον Μουσταφά και άλλα λέει στους πολίτες του.

Μάλιστα, στη συνέχεια των δηλώσεών του αναφέρεται στην Κερύνεια ως μέρος της Κύπρου ξεχνόντας δηλώσεις του Νίκου Τορναρίτη που έλεγαν πως η Κερύνεια δεν πρόκειται να επιστρέψει υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση.

Το πιο τραγικό της όλης υπόθεσης είναι πως αυτές οι δηλώσεις έγιναν δίπλα από τις προτομές 4 ηρώων, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για να κρατήσουν αυτό το νησί ελληνικό ξεχνόντας τις θεωρίες περί “πολιτικού ρεαλισμού”. Κανείς άλλωστε Έλληνας της Κύπρου δεν πρέπει να αγνοεί τα λόγια του Λοχαγού Σταυριανάκου: “Εδώ είναι Ελλάδα και αν χρειαστεί τα άρματα θα περάσουν από πάνω μας”. Λόγια που σήμερα θα χαρακτήριζαν ένα “λυσοφοβικό”.

Κλείνουμε τη συγκεκριμένη είδηση με τα λόγια ενός ακόμη προσώπου που τιμήθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση, του Στέλιου Μαυρομμάτη: “Να είστε δε βέβαιοι πως γρήγορα θα ανατείλει το άστρον της Ελευθερίας και της δικαιοσύνης στο Νησί μας”.

Σωτήρης Ιωάννου
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)