Προβληματισμό μας προκαλεί η περίεργη στάση της νέας Κυβέρνησης της Ιταλίας, η οποία από την μια αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ του αγωγού East Med και από την άλλη αρνείται να καταδικάσει με σαφήνεια το παράνομο τουρκολιβυηκό μνημόνιο καθορισμού ανύπαρκτης ΑΟΖ.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, όσους έχουν κοντή μνήμη, ότι πολλοί ήταν αυτοί που πανηγύριζαν για την αποχώρηση του Ματέο Σαλβίνι από την Κυβέρνηση της Ιταλίας, το κόμμα του οποίου στήριζε την δημιουργία του αγωγού East Med, ενώ είχε πέρα για πέρα ξεκάθαρη στάση κατά της Τουρκίας.

Ήταν οι ίδιοι που χειροκροτούσαν και επευφημούσαν, την ανάληψη εξουσίας από το Κίνημα των Πέντε Αστεριών (M5S) και τους σοσιαλδημοκράτες (PD), συμμάχους της ΕΔΕΚ στην Ευρώπη!!!

Κάποιοι, εξ όσων φαίνεται, δεν διστάζουν να στραφούν ενάντια στα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να ικανοποιήσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες, συμφέροντα και εμμονές, φτάνοντας στο σημείο να στηρίζουν πολιτικές δυνάμεις που προασπίζονται τις τουρκικές θέσεις. Τα αποτελέσματα των πολιτικών τους είναι εξόφθαλμα, γι’ αυτό έφτασε ο καιρός να απολογηθούν στον ελληνισμό της Κύπρου…

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)