Επιλέξαμε εδώ και χρόνια τον δύσκολο δρόμο, δεν συμβιβαστήκαμε, συγκρουστήκαμε με το κατεστημένο, πολεμήσαμε, αντισταθήκαμε και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε μέχρι να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας. Ευτυχώς αυτός ο δρόμος και αυτός ο αγώνας δεν είναι μοναχικός. Κάθε μέρα που περνά γίνομαστε ακόμη περισσότεροι. Η δική μας πρόταση, η πρόταση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) αγκαλιάζεται από τους ελεύθερα σκεπτόμενους Έλληνες της Κύπρου, που εχουν κουραστεί να ακούνε κούφια λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Από την αριστερά μέχρι την δεξιά, από τους λεγόμενους σοσιαλιστές, μέχρι τους ευρωπαϊστές και τους εκσυγχρονιστές, το ίδιο παραμύθι, η ίδια κοροϊδία.

Ας αναλύσουμε λίγο τον σημερινό κομματικό χάρτη και δούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό ποιον να πιστέψουν οι πολίτες; Τον ΔΗΣΥ του Αβέρωφ, της Χόπλαρου και του Τορναρίτη ή τον ΔΗΣΥ της Θεοχάρους και του Θεμιστοκλέους; Το κόμμα με τις όψεις που απώτερο στόχο έχει να χαϊδεύει τα αυτιά των πολιτών και να συγκρατεί ως κυβερνών κόμμα τα ποσοστά του. Την ίδια ώρα στο ΑΚΕΛ της λεγόμενης εργατικής τάξης βρίσκεται σε εξέλιξη ένας σκληρός αγώνας επικράτησης και επιβίωσης, ανάμεσα στις οικογένειες Χριστόφια και Κατσουρίδη αλλά και τις ομάδες του Άντρου Κυπριανού. Στο ΔΗΚΟ δεν ξέρουμε ποιον να ακούσουμε και ποιον να πιστέψουμε. Το επίσημο ΔΗΚΟ του Νικόλα ή το ανεπίσημο του Καρογιάν. Χειρότερη, όμως, φαίνεται να είναι η κατάσταση στην ΕΔΕΚ, όπου καθημερινά το κόμμα βυθίζεται, με τον νέο πρόεδρο να επιβάλλει την δική του ατζέντα και να εξουδετερώνει κάθε εσωκομματικό αντίπαλο και πιθανό εχθρό. Άφησα για τελευταίο το πουλί του ανέμου, γιατί έτσι πραγματικά μοιάζει ο Γιώργος Λιλλήκας και το κόμμα του, που ίσως να κατέχει παγκοσμίως την πρωτιά στην εξαγορά βουλευτικής έδρας, αναδεικνύοντας τον εαυτό του σε κομματάρχη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου με αστυνομική φρουρά.

Εν ολίγοις αυτή είναι η εικόνα. Ας βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα. Εμείς τα έχουμε βγάλει, γι’ αυτό και βρισκόμαστε σήμερα ενώπιον σας.

Το ερώτημα είναι απλό. Άμεση και χωρίς δεύτερη σκέψη θα πρέπει να είναι και η απάντηση. θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα της πατρίδας μας; Θα αποδεχθούμε τα τετελεσμένα και την υποδούλωση στο κεφάλαιο και το κατεστημένο; Θα συνεχίσουμε να ζούμε στη μιζέρια και την κοινωνική εξαθλίωση; Θα συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε τον μαρασμό και την εγκατάλειψη στην επαρχία μας; Σας ρωτάω και απαντήστε μου ειλικρινά, η πόλη της Πάφου μοιάζει με πόλη που θα εκπροσωπήσει σύντομα τον ευρωπαϊκό πολιτισμό; Διατηρεί κανείς την ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα θα επιστρέψουν πίσω σε κανονικές συνθήκες;

Χωρίς δεύτερη σκέψη, απαντάμε ΟΧΙ σε αυτούς που πεισματικά θέλουν να σβήσουν τις ελπίδες μας για το μέλλον. Απαντάμε ΟΧΙ σε αυτούς που κτίζουν περιστασιακά κάστρα στην άμμο για να ικανοποιήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Απαντάμε ΟΧΙ σε αυτούς που προσβάλλουν το Έθνος και τη Δημοκρατία.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έχει προτάσεις, έχει στρατηγική, έχει όραμα και θέληση να πάμε μπροστά. Σε αυτό το ταξίδι κανένας δεν περισσεύει. Στο θέατρο του παραλόγου, όπου ο Εθνικός αγώνας, η αξιοπρέπεια και η διεκδίκηση έχασαν την ουσία και τη σημασία τους, εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε κομπάρσοι.

Μάριος Βασιλείου

Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)