Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε σήμερα στο ετήσιο μνημόσυνο στο Λιοπέτρι, επί της ευκαιρίας της επετείου της μάχης του Αχυρώνα ή όπως αλλιώς πολύ σωστά ονομάστηκε, το νέο Χάνι της Γραβιάς.

Οι ΕΛΑΜίτες όπως κάθε χρόνο δεν ξεχνούν την ηρωική μάχη που έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου 1958, στον γνωστό πλέον Αχυρώνα στο χωριό Λιοπέτρι, όπου έπεσαν ηρωικά μαχώμενοι κατά των Άγγλων και πέρασαν στο Πάνθεον των Ηρώων τέσσερις γενναίοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ, ο Ανδρέας Κάρυος, ο Φώτης Πίττας, ο Ηλίας Παπακυριακού και ο Χρίστος Σαμάρας.

Μία θυσία που για ακόμα μία φορά κατάφερε να αμαυρώσει την μνήμη της ο εντολοδόχος των διεθνών συμφερόντων και υποτακτικός των Ηνωμένων Εθνών αλλά και της Άγκυρας, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο γνωστός κύριος που γράφει μέχρι και ανακοινώσεις στα τούρκικα για να συγχαρεί τον Ακιντζί. Βλέπετε τόσος πολύς είναι ο πατριωτισμός του.

Είχε τα μούτρα μετά τα όσα πράττει καθημερινά το κόμμα του, αλλά και ο Πρόεδρος τους, νυν Κοινοτάρχης της Κύπρου, να εκφωνήσει λόγο για την μεγάλη μάχη του Αχυρώνα.

Ο ταχυδακτυλουργός και παραμορφωτής της ιστορίας, κατάφερε να συνδέσει τον αγώνα εκείνων των λεβεντόπαιδων, με την μειοδοτική στάση της Κυβέρνησης αλλά και του κόμματος του, πράγμα που αποτελεί αισχρή πρόκληση.

Σε κάποια φάση δεν δίστασε να πει πως πρέπει σήμερα να ψάχνουμε το εφικτό, δηλαδή κατά τον κ. Νεοφύτου, να συναινέσουμε στο ξεπούλημα της πατρίδας μας, γιατί αυτό επιτάσσουν τα δικά τους συμφέροντα.

ΟΧΙ κ. Νεοφύτου, ντροπή σας και αίσχος. Αν οι τέσσερις ήρωες του Αχυρώνα, σκέφτονταν σαν εσάς, σήμερα δεν θα τους τιμούσαμε σαν ήρωες αλλά θα ήταν στην μνήμη μας σαν κάτι άλλο. Με την θυσία τους, την τόλμη τους και την αυταπάρνηση τους για κάτι πιο μεγάλο, το οποίο το δικό σας μυαλό και η στείρα σας ιδεολογία δεν το χωρεί, έγραψαν χρυσές σελίδες ιστορίας.

Αν οι ήρωες μας ήταν ραγιάδες και είχαν την δική σας λογική του ωχαδερφισμού, σήμερα δεν θα είχαμε έναν Αυξεντίου, Παλληκαρίδη, Μάτση, Λένα, Πίττα, Παπακυριακού, Σαμάρα, Κάρυο και πολλούς άλλους. Σήμερα δεν θα είχαμε ήρωες να τιμούμε, αλλά ίσως ούτε ελληνικά να μιλούσαμε.

Γι’ αυτό καλύτερα όταν βρίσκεστε σε τέτοιους χώρους να μην μιλάτε, γιατί αμαυρώνεται την μνήμη των ηρώων. Καλύτερα να σκύβετε το κεφάλι από ντροπή και έστω και λίγο να μπαίνετε στην δική τους θέση για να παραδειγματιστείτε.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου, ακολούθησε πορεία προς τον Αχυρώνα, με τα μέλη μας να πορεύονται πίσω από την φιλαρμονική και μπροστά από τους πολιτικάντηδες, που έμειναν στην ουρά της πορείας.

Στον χώρο όπου βρίσκεται το μνημείο, στεφάνι  εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Χρίστου Χρίστου, κατέθεσε η συναγωνίστρια Νεφέλη Κουρτή.

IMG 3087 b74c6

IMG 3124 38ba1