Μετά την πρόταση για συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί θέτει στο τραπέζι και το ζήτημα της εκ περιτροπής προεδρίας. Σε επιστολή του, μεταξύ άλλων αναφέρει: “η εκ περιτροπής προεδρία είναι ακόμη μια θεμελιώδης έκφραση της παραμέτρου της πολιτικής ισότητας”.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι Τούρκοι προχωρούν με συγκεκριμένη τακτική και στρατηγικό σχεδιασμό για τις επόμενες ημέρες, την ίδια ώρα που η πολιτική μας ηγέσια όχι μόνο πλάνο β δεν δείχνει να έχει, αλλά ούτε καν πλάνο α. Η πολιτική ισότητα και η εκ περιτροπής προεδρία για μας είναι απαράδεκτοι συμβιβασμοί που δεν θα έπρεπε καν να συζητούνται.

Σε κανένα δημοκρατικό κράτος η πλειοψηφία δεν εξισούται με την μειοψήφια και πουθενά στον κόσμο το 18% δεν κυβερνά το 82%. Ως εκ τούτου το ΕΛΑΜ από την πρώτη μέρα ίδρυσης του αντιτίθεται στη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που οδηγεί σε ρατσιστικούς διαμοιρασμούς εξουσίας. Το 2004 οι Έλληνες της Κύπρου έδωσαν ένα ισχυρό όπλο στην Κυπριακή Δημοκρατία και αυτό ήταν η απόρριψη του Σχεδίου Ανάν. Είναι καιρός να προχωρήσουμε σε ένα νέο εθνικό σχεδιασμό που θα έχει ως μοναδικό στόχο την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας και την επιβίωση του ελληνισμού στην Κύπρο.