Όλα δείχνουν πως το Κυπριακό, πρόβλημα, ως είθισται να αποκαλείται τελευταίως η εισβολή και η διχοτόμηση της πατρίδας μας, προσπαθoύν να το δρομολογήσουν στην τελική ευθεία για ξεπού-λυση. 

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, 14 εώς 16 Ιανουαρίου, αντιπροσωπεία της ψευδοβουλής μεταβαίνει στο Στρασβούργο για επαφές με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) καθώς επίσης και με αρχηγούς πολιτικών ομάδων. Η αντιπροσωπεία θα έχει περισσότερες από είκοσι συναντήσεις και το Κυπριακό αναμένεται πως θα είναι στην ημερήσια διάταξη της ολομέλειας της ΚΣΣΕ.

Συναντήσεις επίσης, με τους προέδρους των πολιτικών ομάδων και τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής θα έχει και ο Ρ.Τ. Ερντογάν στο πλαίσιο επίσκεψης του στις Βρυξέλλες για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ.Μ. Μπαρόζο, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρότι δείχνει ιδιαίτερη δυσαρέσκεια για το θέμα της μη συμπερίληψης της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στο πακέτο εκδημοκρατισμού της Τουρκίας, συνεχίζει να παραβλέπει τις τακτικές προκλητικές κινήσεις από μέρους των Τούρκων και να τους δίδει διαβήματα για συνέχιση των ενταξιακών τους διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που είναι σαφώς αντίθετο με τις διαπραγματευτικές διαδικασίες που ακολουθούνται σε σχέση με άλλες υπό ένταξη χώρες. 

Η συνεχιζόμενη υποχωρητική στάση απέναντι στην Τουρκία, και ιδιαίτερα η υποχωρητικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σε άλλες περιπτώσεις μοιάζει να είναι αμείλικτη, θα έπρεπε σαφώς να μας έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προ πολλού.