Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου επισκέφθηκε το φράγμα του Κούρη στη Λεμεσό. Εκεί οι εργαζόμενοι ξενάγησαν τα στελέχη μας στο χώρο αναφέροντας μας μάλιστα πως ελάχιστοι πολιτικοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν το χώρο του φράγματος στα 30 χρόνια λειτουργίας τους.

Το έργο που παράγεται στο χώρο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αλλά έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού, αφού το τμήμα που εργάζεται είναι υποστελεχωμένο.

Στο έρμαιο του καθενός είναι επίσης γενικότερα ο χώρος και οι εγκαταστάσεις του, αφού δεν ικανοποιούνται ούτε οι ελάχιστες προϋποθέσεις ασφαλείας. Μάλιστα, πολλές φορές διαπιστώθηκε κλοπή αντικειμένων, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, από τις εγκαταστάσεις, κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των εργαζομένων.

Αν αναλογιστεί κανείς το στρατηγικό ρόλο του έργου σε συνάρτηση με τη σημασία που του δίνεται από τους υπεύθυνους, τότε φαίνεται πως οι αρμόδιοι δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να προκληθεί.

Ελπίζουμε έστω και την υστάτη οι υπεύθυνοι να στηρίξουν τους παραμελημενους εργαζόμενους του φράγματος και να κατανοήσουν ότι αφήνουν την διοχέτευση του νερού σε ολόκληρη την Κύπρο στις ορέξεις του κάθε ενός.