Στο Ανώτατο δικαστήριο οδηγείται σήμερα η νομοθεσία για τις σχολικές εορτές και τις ολιγόλεπτες επετειακές αναφορές στα σχολεία Μέσης εκπαίδευσης μετά την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε στο Ανώτατο Δικαστήριο μέσω της διαδικασίας της αναφοράς την «πρόταση νόμου Ακκιντζί» που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ, μετά και την σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος κατέγραψε το ενδεχόμενο ύπαρξης ζητήματος αντισυνταγματικότητας.

Η νομοθεσία που ψηφίστηκε κατ’ εντολή του κατοχικού ηγέτη προβλέπει τη μεταφορά της εξουσίας για τον καθορισμό των σχολικών εορτών και την έκδοση εγκυκλίων από τη Βουλή στο Υπουργείο Παιδείας και ψηφίστηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ.

Κατά τη σημερινή εμφάνιση θα καταχωρηθούν σχετικές ενστάσεις και η διαδικασία θα ακολουθήσει το δρόμο της μέχρι την τελική γνωμάτευση του Ανωτάτου.

Το θέμα, όμως, δεν είναι τι θα αποφανθεί τελικά το δικαστήριο, αλλά ο εξευτελισμός που υπέστη ένας ολόκληρος λαός, με την συγκατάθεση των ηγεσιών αλλά και των βουλευτών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.

Η πράξη υποταγής τους έμεινε στην ιστορία και ο λαός έχει κρίση και θα κρίνει ανάλογα την κατάλληλη στιγμή, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου.