Λιγότερο από μια εβδομάδα έχει απομείνει για την μεγαλύτερη εκλογική μάχη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) μέχρι την επόμενη. Ένας εκλογικός αγώνας δύσκολος, γεμάτος διώξεις, παρακολουθήσεις, συκοφαντίες αλλά ένας αγώνας ωραίος και καλός, με μοναδικό γνώμονα το καλό της πατρίδας.

Η ανταπόκριση του κόσμου υψηλή, μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας αναγνωρίζει την προσπάθεια μας και στέκεται στο πλευρό μας. Δεν τρέφουμε όμως ψευδαισθήσεις. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι πλείστοι θα κοιτάξουν το συμφέρον τους. Θα δουν ποιος τους έχει τάξει περισσότερα, ποιος συγγενής τους κατέρχεται υποψήφιος έτσι ώστε να τον σταυρώσουν την Κυριακή. Ξέρουμε όμως πολύ καλά πως πολύς κόσμος έχει αφυπνιστεί. Τα παχιά λόγια έχουν πάψει να έχουν πέραση σε ένα λαό απελπισμένο και κουρασμένο.

Πέραν από τις φυσικά εμπόδια όμως απέναντι μας έχουμε και τα καθεστωτικά ΜΜΕ που συνεχίζουν να συντηρούν την λογική της χαμένης ψήφου αλλά και της φίμωσης των Εθνικιστών. Οι μεγάλοι «δημοκράτες» δεν μπορούν να συζητήσουν με τους «φασίστες» και τους «νεοναζί». Ο πόλεμος είναι πραγματικά ανελέητος. Και σκεφτείτε πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), δεν έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής θεσμικό ρόλο.

Φανταστείτε μόνο έναν Εθνικιστή να εκλέγεται στο Ευρωκοινοβούλιο. Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι βέβαια. Αναλύσεις επί των αναλύσεων για το «αβγό του φιδιού», συζητήσεις επί συζητήσεων, για το ποιος ευθύνεται και γενικότερα όλοι ξαφνικά, θα ξεχάσουν τα προβλήματα της Κύπρου και θα μιλάνε για την άνοδο του Εθνικισμού.

Στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται. Τρέμουν αυτή την μοναδική, γνήσια, επαναστατική φωνή που δεν προσκυνά και δεν λυγίζει. Θα ήταν πολύ ωραία για αυτούς εάν είχαν υπό τον έλεγχο τους ένα δήθεν εθνικιστικό κίνημα έχοντας δέσμιους τους πραγματικούς Εθνικιστές και πατριώτες.

Προς απογοήτευση τους όμως, το μοναδικό εθνικιστικό κίνημα της Κύπρο είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) και το μοναδικό πράγμα που μας ελέγχει είναι το συμφέρον της πατρίδας μας και τίποτα άλλο.

Πόσο ωραίο θα ήταν ο κόσμος να πίστευε το παραμύθι του Λιλλήκα, εκείνου του πολιτικού χαμαιλέοντα, και να συντασσόταν στο πλευρό του ως μια πατριωτική λύση. Πόσο ωραία θα ήταν να συντηρούσαν το μύθο του ΔΗ.ΣΥ. ως εθνικόφρων κόμμα και τα παραμύθια του ΑΚΕΛ ως εργατική παράταξη.

Συνεχίζουν να λένε αυτά τα ψέματα και υπάρχει κόσμος που τους πιστεύει ακόμη. Αναρωτηθείτε όμως. Είδατε τίποτα καλό για το Έθνος μας ή για τους εργάτες; Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο μάλιστα και όσοι δεν εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα το γνωρίζουν πολύ καλά.

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες των καθεστωτικών ΜΜΕ, μαυρίστε τους κλέφτες των χρημάτων σας και της ζωής σας, στηρίξτε την υποψηφιότητα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Σταθείτε όρθιοι και απαιτήστε την Κύπρο που είναι ελεύθερη από τα δέσμια του τυράννου. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτό μας διατάζει το Έθνος. Η μοίρα μας είναι στα χέρια μας.

Στις 25 Μαΐου διαλέγουμε: ή με τους Εθνικιστές ή με τους κλέφτες. 

Σωτήρης ΙωάννουΜέτωπο ΝεολαίαςΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)