Το ΕΛΑΜ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομο Προδρόμου, για την ανάγκη στήριξης των φοιτητών λόγω της πανδημίας Covid-19.

Αρκετοί Κύπριοι φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους για επιστροφή στην Κύπρο και εισδοχή τους στα Δημόσια Πανεπιστήμια. Το ίδιο αφορά και μαθητές οι οποίοι θα παρακαθίσουν φέτος σε Παγκύπριες Εξετάσεις.

Ως εκ τούτου ζητούμε την αύξηση των θέσεων εισδοχής και μετεγγραφών στα Δημόσια Εκπαιδευτήρια της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν οι φοιτητές που δεν έχουν την δυνατότητα να το πράξουν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Ένα ακόμη μείζον ζήτημα το οποίο θέσαμε στον Υπουργό είναι η αδυναμία σπουδαστών σε Ιδιωτικά πανεπιστήμια να ανταπεξέλθουν οικονομικά με τα δίδακτρά τους, κάτι που θα οδηγήσει στη διακοπή της φοίτησής τους. Για αυτόν τον λόγο ζητούμε την στήριξη των φοιτητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Το ζήτημα της παιδείας και της συνέχισης των σπουδών για τους νέους της Κύπρου είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει το Υπουργείο. Η στήριξη των σπουδών της νεολαίας μας, αποτελεί την καλύτερη επένδυση για το μέλλον.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)

 

Δηλώσεις Σωτήρης Ιωάννου
Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου