Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη, ντροπιαστική και αισχρή τοποθέτηση του επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστήμιου Κύπρου, Παναγιώτη Σταυρινίδη, η οποία πλήττει και το κύρος του κρατικού Πανεπιστημίου, αφού είναι τόσο χαμηλού επιπέδου που δεν μπορεί να αναπαραχθεί δημόσια.

Είναι απαραίτητο όμως να σημειώσουμε απόσπασμα από την προκλητική του αναφορά, ότι αναλαμβάνει τα έξοδα για τα φέρετρα που θα βάλουν οι Τούρκοι κατακτητές, για να επιστρέψουν πίσω τα δολοφονημένα μέλη του Κινήματός μας, γιατί διέπραξαν το έγκλημα,  κατ’ αυτόν, να κάψουν το κουρελόπανο της κατοχής.

Να θυμίσουμε ότι ο εν λόγω καθηγητής είχε δηλώσει παλαιότερα ότι θα «κόβει» φοιτητές που στηρίζουν το ΕΛΑΜ για τις πεποιθήσεις τους, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στο μάθημα, με αφορμή την επιτυχία της νεολαίας του Κινήματος μας στις τότε φοιτητικές εκλογές. Ένα σχόλιο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις δηλώσεις του Ερντογάν, ότι θα “καθαρίσει” τα Πανεπιστήμια από τους αντιφρονούντες.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής, ήταν υποψήφιος του ΑΚΕΛ σε διάφορες εκλογικές διαδικασίες.

Δυστυχώς, αντί να σεβαστεί τον ακαδημαϊκό του τίτλο και το κύρος του Πανεπιστημίου Κύπρου, επιλέγει να διατυπώσει δημόσια απαράδεκτες πολιτικές πεποιθήσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν στα σοβιετικά καθεστώτα, που έστελναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα γνωστά Γκουλάγκ, όσους είχαν αντίθετη άποψη.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλούμε άπαντες να λάβουν τα δέοντα μέτρα για να προστατέψουν την δημοκρατία που απειλείται, το Σύνταγμα που παραβιάζεται και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που καταστρατηγείται, από τον κόκκινο φασισμό των εκπροσώπων του ΑΚΕΛ, που θέλουν να περιορίσουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση και να φιμώσουν την αντίθετη άποψη, ενώ, χωρίς ντροπή, δηλώνουν ικανοποίηση αν οι Τούρκοι κατακτητές σκοτώσουν ΕΛΑΜίτες!

Επίσης, καλούμε τον Πρύτανη να προβεί στις απαραίτητες πειθαρχικές έρευνες όπως προνοούν οι κανονισμοί του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς επίσης και να τοποθετηθεί δημόσια επί του συγκεκριμένου ζητήματος, που προσβάλλει το Πανεπιστήμιο.

Τέλος, απευθύνουμε ερώτημα στον κ. Σταυρινίδη, αν με το ίδιο σκεπτικό που θα κόβει τους μαθητές που στηρίζουν το Κίνημά μας, θα ζητήσει να «κοπεί» και από τον μισθό του μέρισμα 8,5% που προέρχεται από φορολογούμενους πολίτες που ψήφισαν στη τελευταία εκλογική διαδικασία το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, ή μήπως το μίσος του κατά του ΕΛΑΜ του έχει όρια;

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)