Με τις Προεδρικές εκλογές να πλησιάζουν, όλα τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τις τελευταίες τους δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστο Χρίστου να κλειδώνει την 4η θέση. Σε δημοσκόπηση της εταιρίας Prime για λογαριασμό του Σίγμα, η οποία μάλιστα παρουσιάζει πέραν της πρόθεσης ψήφου, εκτίμηση αποτελέσματος, προσδιορίζει ότι τα ποσοστά του κ. Χρίστου θα κυμαίνονται κοντά στο 4.6%, ενώ μπορούν να φθάσουν μέχρι το 5.8%.

Η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης 18/1 σε ειδική προεκλογική εκπομπή, στην παρουσία του εκπροσώπου τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδη Γεάδη, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο Ν. Αναστασιάδης με 34.5%, ακολουθούν οι Ν. Παπαδόπουλος με 25.3% και Σ. Μαλάς με 22.5%, στην τέταρτη θέση καθιερώνεται ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ κ. Χρίστος Χρίστου με 3%, ενώ ακολουθεί ο Γ. Λιλλήκας με 2.8%.

Στην δημοσκόπηση, όπως φαίνεται και στο γραφικό, έγινε μια εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος, δέκα μέρες πριν από τις εκλογές, όπου ο Ν. Αναστασιάδης θα λάβει ποσοστό μεταξύ 35-39%, ο Ν. Παπαδόπουλος 25.6-29.6%, ο Σ. Μαλάς 23.6-27.6%, ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου 3.4-5.8% και ο Γ. Λιλλήκας 2.4-4.9%.

Η άνοδος του υποψηφίου του ΕΛΑΜ στην 4η θέση έχει καθιερώσει το κίνημά μας στις συνειδήσεις του Λαού, επιβεβαιώνοντας την δυναμική που έχει αποκτήσει από την είσοδό του στην βουλή. Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δεν μας εφησυχάζουν, αλλά αντιθέτως εντείνουμε καθημερινά τον αγώνα μας, καθώς η μόνη έγκυρη δημοσκόπηση θα είναι η 28η Ιανουαρίου, όπου θα διαφανεί το πραγματικό μέγεθος της ανόδου του Εθνικιστικού Κινήματος.

Όπως τόνισε ο κ. Γεάδη στην εκπομπή, η ψήφος στο ΕΛΑΜ δεν είναι χαμένη ψήφος, χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στο πολιτικό κατεστημένο, στηρίζοντας το ΕΛΑΜ ο πολίτης στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν συμβιβάζεται και αντιστέκεται.