Στάλθηκε και επίσημα σήμερα από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) προς την Βουλή των Ελλήνων, σχετικό αίτημα, που αφορά τον Φάκελο της Κύπρου, επί της ευκαιρίας των μαύρων επετείων του Ιούλη και του Αυγούστου.

Ο Ελληνισμός πρέπει να γνωρίζει την πάσα αλήθεια για τον τραγικό εκείνο Ιούλη και Αύγουστο, που οδήγησε στην απώλεια του 37% της Κύπρου, στην προσφυγιά, τον ξενιτεμό, σε χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους. Δυστυχώς 42 χρόνια ο Ελληνισμός παραμένει στο σκοτάδι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, απαιτούμε να ανοίξουν τα συγκεκριμένα αρχεία, ρίχνοντας άπλετο φως στο σκοτάδι που περιβάλλει τους φακέλους της Κύπρου, καθώς ο λαός έχει το δικαίωμα να γνωρίζει την πάσα αλήθεια και όσοι φέρουν ευθύνη για το εθνικό αυτό έγκλημα, να πάρουν την θέση που τους αξίζει.

Ως εκ τούτου ζητήσαμε ενημέρωση όσο αφορά την πορεία υλοποίησης των εργασιών καταγραφής, ταξινόμησης και αξιοποίησης του υλικού, σχετικά με το πρωτόκολλο συνεργασίας, μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων, με στόχο την παραχώρηση πλήρους πρόσβασης στα αρχεία των φακέλων του Κυπριακού.

Κλείνοντας, διερωτόμαστε γιατί εως και σήμερα ο «φάκελος της Κύπρου» παραμένει ερμητικά κλειστός, ποια η αιτία και ποια εμπόδια υπάρχουν που αποτρέπουν να γίνει το αυτονόητο.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

fakelos Kiprou 094c1