Στόχος η είσοδος στη Βουλή

Μεταφέρουμε αυτούσιο το άρθρο της εφημερίδας Σημερινής, αναφορικά με την προεκλογική προετοιμασία του Κινήματός μας.

ΣΤΟΧΟΣ του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου είναι να βρίσκεται στη νέα Βουλή, όπως δήλωσαν στη «Σημερινή» πηγές από το λαϊκό εθνικιστικό κόμμα της Κύπρου. Προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντατικοποιεί τις εσωτερικές του διεργασίες, έτσι ώστε να μπορέσει να παρουσιαστεί στο ραντεβού με την κάλπη με ένα πλήρες ψηφοδέλτιο, 56 υποψηφίων.

Στο ΕΛΑΜ θεωρούν το ποσοστό που εξασφάλισαν στις Ευρωεκλογές θετικό προμήνυμα σε ό,τι αφορά τις πιθανότητές τους να βρίσκεται το κόμμα στη νέα Βουλή, καθώς πιστεύουν ότι δεν είναι εκτός των δυνατοτήτων τους το 3,6%. «Όσοι έκαναν όνειρα ότι με την αύξηση του ορίου θα μας αφήσουν εκτός του Κοινοβουλίου, στις 22 Μαΐου θα απογοητευτούν», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα μας στέλεχος του κόμματος, τονίζοντας ότι οι συνθήκες πλέον έχουν ωριμάσει για να μπορέσει να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Επαφές και δουλειά

Αυτή τη στιγμή το ΕΛΑΜ παίζει σε δύο γήπεδα. Αφενός αυξάνοντας τις επαφές και την παρουσία του και αφετέρου αναζητώντας τους κατάλληλους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της επαφής με τον κόσμο, οργανώνονται σε όλη την Κύπρο εκδηλώσεις και συναντήσεις, όπου συζητούνται πολλά ζητήματα, ενώ γίνονται παράλληλες δράσεις σε ό,τι αφορά το κοινωνικό έργο του κόμματος, έναν τομέα στον οποίο το ΕΛΑΜ δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα. Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο, αρκετά είναι τα ονόματα που έχουν «κλειδώσει» και συνεχίζονται εντατικά οι προσπάθειες για εξεύρεση και άλλων κατάλληλων προσώπων.

Μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι του ΕΛΑΜ είναι οι ακόλουθοι:

Επαρχία Λευκωσίας: Χρίστος Χρίστου- Επικεφαλής ψηφοδελτίου-Πρόεδρος, Γεάδης Γεάδη- Εκπρόσωπος Τύπου, Πέτρος Κουντουρέσιης- Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου- Διευθυντής ιδιωτικής επιχείρησης, Ανδρέας Γιαλλουρίδης- Στέλεχος – Επιστημονικός Συνεργάτης Ευρωκοινοβουλίου, Άγγελος Ιωάννου- Δικηγόρος, Αλέξανδρος Κρητικός – Πολιτικός επιστήμονας, Απόστολος Αποστόλου και Αρτέμης Χατζηπαναγή- Επιχειρηματίας.

Επαρχία Λεμεσού: Στέλιος Νεάρχου- Επαρχιακός Λεμεσού –  Ανδρέας Ανδρέου (Γεράσας)- Στέλεχος – Υπάλληλος ΑΗΚ, Χαράλαμπος Νικολάου- Μουσικός και Ανδρέας Γεωργίου.

Επαρχία Λάρνακας: Μαρία Ιεροδιακόνου- Στέλεχος- Ιδιωτική Υπάλληλος, Δέσποινα Κασάπη- Πολύτεκνη- οικοκυρά.

Επαρχία Αμμοχώστου: Λίνος Παπαγιάννης- Επαρχιακός Αμμοχώστου- Διευθυντής ιδιωτικής επιχείρησης, Μιχαήλ Κουρτής- Φιλόλογος.

Επαρχία Πάφου: Μάριος Βασιλείου- Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου- Διευθυντής Ξενοδοχείου, Μιχαλάκης Μιχαήλ- Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου- Διευθύνων σύμβουλος σε ιδιωτική εταιρεία και Άννα Παπαντωνίου- Εκπαιδευτικός.

Επαρχία Κερύνειας: Αλέξης Πιτσιλλίδης- Στέλεχος- Φυσιοθεραπευτής.

Μικαέλλα Λοίζου – Σημερινή