Καταδικάζουμε την εισβολή της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα της Κύπρου και την παρενόχληση ερευνητικού σκάφους ανοικτά του Ακάμα.

Προ ολίγων ημέρων, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επανάφερε με σχετικό δελτίο τύπου και διάσκεψη, το πόσο σημαντικό είναι να θωρακίσουμε την κυπριακή ΑΟΖ και είχαμε τονίσει ότι συμφωνίες για εξόρυξη του Φυσικού Αερίου, δεν θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα οικονομικό συμφέρον αλλά με στρατηγική που θα διασφαλίζει τα Εθνικά μας συμφέροντα.

Οι προτάσεις και οι παροτρύνσεις μας δεν εισακούστηκαν από την κυβέρνηση και δυστυχώς σήμερα είμαστε για ακόμα μια φορά «στο ίδιο έργο θεατές».

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ξεκαθαρίζουμε ότι διαπιστώσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης, ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία των τουρκικών προκλήσεων, δεν μας καθησυχάζουν, αφού σαν Κύπρος είδαμε ότι και στην περίπτωση του «Μπαρμπαρός» η αντίδραση μας ήταν μηδαμινή εως ανύπαρκτη.

Θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε ποια πραγματικά είναι η γειτονική μας χώρα και να σταματήσουμε την ωραιοποιούμε την κατάσταση, αγιοποιώντας την. Ας είναι η πρόκληση αυτή, απαρχή, για να αλλάξουμε επιτέλους στρατηγική στο Κυπριακό και στην εξωτερική μας πολιτική, διεκδικώντας τα δίκαια μας μακριά από λυκοφιλίες.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)