Σήμερα στην επιτροπή Γεωργίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, εκπρόσωποι του Υπουργείου μας ενημέρωσαν για το που βρίσκονται οι υποθέσεις με τις αποζημιώσεις των γεωργών. Η θέση του Υπουργείου είναι ότι, λόγω του ότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο από την ψήφιση της νέας νομοθεσίας, αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα, οπότε για αυτόν τον λόγο θα καθυστερήσουν τόσο οι περσινές αποζημιώσεις και προκαταβολές, όσο και οι φετινές.

Να υπενθυμίσω πως, όταν συζητιόταν το θέμα των αποζημιώσεων πέρσι στην αρμόδια επιτροπή, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είχαμε πει στον Υπουργό ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το πρόγραμμα όπως έχουν υποσχεθεί, διότι θα έπρεπε να αλλάξουν όλο το σύστημα, να αλλάξει το λογισμικό, να αλλάξει η μέθοδος αξιολόγησης των ζημιών, κάτι που δυστυχώς το πλήρωμα του χρόνου έρχεται να μας επιβεβαιώσει.

Το κράτος και το Υπουργείο Γεωργίας πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με τις προκαταβολές, ούτως ώστε να μπορέσουν φέτος οι παραγωγοί να ανταπεξέλθουν, καθώς οι περισσότεροι είναι προ του φάσματος του να καταστραφούν εντελώς.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Λίνος Παπαγιάννης
Βουλευτής Αμμοχώστου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)